Ni sume sal tregedi smlm buat aku fobia nk masuk opis..takut le menatang tu masuk opis aku lg..kot2 dh mmg de kat dlm opis aku tu..aduyai..MySpace.pas aku buka je pintu aku tgk dulu opis aku.aku siap sedia pegang penyapu klu dia muncul aku leh ketuk dgn penyapu aku tu.pastu baru aku masuk..MySpace.ok dia xde.MySpace.pastu aku check di belakang pintu,bwh meja,dlm laci,dalam kabinet.MySpace.ok xde..tiba2..aku de nmpk sesuatu..pjg2 wane itam..apakah itu...?????MySpacerupa2nye wayar plug pc aku daaaaaaa...MySpace.klu dh takut menguasai diri mula la aku fobia..wayar plug pun disangka menatang tu..aduyai..MySpace.

kejadian ni bru je belaku td..aduyai..sampai skrg ni aku masih dlm ketakutan..nk tau pe yg gempar sgt..pas je oyen kuar dr office aku..de seekor ular menyelinap masuk office aku..ular tu adalah jenis spesis tedung.MySpace.aku mmg ckup allergik dgn menatang2 ni tp menatang ni la yg sllu aku terserempak..aduyai..la ni jantung aku masih lg berdegup kencang cm nk sakit jantung pun de ni.MySpace.Alhamdulillah aku x pe2..cz ular tu btul2 lalu dekat kaki aku..klu x..xtau la aku de ke x lg.MySpace.
aku sendiri pn x tau cmne ular tu leh masuk..mesti korg igt office aku berselerakkan..tlg ckit office aku kemas tau..x sesuai utk menatang tu menginap..myb sbb cuaca..office aku sejuk de aircond so dia nk tumpang la..byk cntik.MySpace.harap2 ular tu x dtg balik..mana tau dia nk balas dendam dgn aku.MySpace.ko dtg aku fire...
Aduyai..hr2 ni la yg aku akan hadapi di opis..melayan si oyen kucing peghulu aku ni..budak berbulu wane oren ni ckup la tau bile time aku nk masuk opis..dia awai2 dh standby kat depan pintu opis aku..pe yg dia seronok sgt kat opis aku ni xtau la.MySpace.korg tgk sendiri gelagat budak oyen ni..oyen nama pemberian aku sendri..ownernye bg nama memey sib baik x memey suhaiza..MySpace

tgk la tu dia siap pegang jari aku bila aku gerakkan tetikus..

dia geget lak wayar tetikus aku..igt ekor tikus kot..

dok belakang PC aku lak..aduyai..

masa ni aku dh geram sgt..dia main tarik2 wayar tetikus dgn aku lak..

ada hati nk menaip..

bulu ayam aku dh xde bulu dibuatnye..siap ko aku ganti bulu ko buat bulu ayam aku..

usha2 bulu ayam aku yg dh togel dibuatnye....

pe pandang2..

tgk hbis bulu ayam aku..aku x kira aku akan tuntut kat owner ko ganti bulu ayam aku..uwaaaa...


jenuh aku melayan budak oren ni..aku letak luar dia masuk balik..pastu panjat2 aku..last2 aku buka blog aku..de lagu AKU XKAN BERSUARA-NIKE ARDILLA..bru la lega..dia tdo sbb dgr lagu tu..hehehehehe..
Pada hujung minggu aku menghabiskan masa dgn mengemas rumah,msak utk tghri & membaca novel..lama x baca novel yg aku beli di pasar malam hr tu..best gak jalan citenye smpai mengalir air mata aku ni..dgn penuh perasaan aku membacanye..aduyai...cmne leh terlebih feel ni..tp klu korg baca buku ni mmg sedih gile..best gak la..
tajuk buku ni SELAGI ADA DIA-AISYA SOFEA..buku2 Aisya Sofea ni mmg best2 tau..
Akhirnye aku dpt menghabiskan bacaan novel ni..skrg cukup payah nk habiskan bacaan dlm sehari cm zaman sekolah dulu..aku amik masa 2 minggu nk hbiskan..bukan pe baca sikit dh mengantuk..aduyai..MySpace

Aku mengenalinye dr aku kecil lg..masa aku kecik ialah zaman kegemilangan dia iaitu era 80an..Mcm x percayakan dia dh xde..tp tula lumrah hidup setiap yg hidup pastikan menghadapNya..walaupun pelbagai kontreversi yg melanda dlm hidupnye,arwah Mikail tetap disanjung para peminat..aku rasa aku lebih suka memanggil MJ Mikail cz ianya adalah nama islamnye.Alhamdullillah..Arwah Mikail sempat mendpat hidayah dr Allah S.W.T.semoga rohnye dicucuri rahmat..Al-fatihah...
Pada 2 minggu yg lepas de sedara aku dr Medan,Indonesia dtg..Nama sedara aku tu Haji Tengku Muhammad Nasir..dia ni pangkat Moyang aku sbb ayah panggil dia atuk..

Moyang yg pakai baju putih tu...suka sgt dgr moyang bercerita..

ha..jgn igt hr raya je bru nk melemang..

ecah menumbuk kerisik utk dimasukan dlm rendang..ecah je sggup nk menumbuk kerisik ni..dia tumbuk kejap je kerisik tu hancur..

rendang ayam yg akan dimakan bersama rendang..

time ni tgh siap2 makan mlm..

lepas mkn kitorg lepak2..


kak mai & jami tgh melayan sepupu kecik aku una & hazeem yg x dok diam..

best sgt dpt berkumpul ramai2 wlupun x sume dpt berkumpul..semlm moyang dh balik medan..sedih sbb x dpt antar moyang ke KLIA sbb g interview smlm.MySpace.
Masa aku entry ni aku tergelak2 teringat sal entry ni..aduyai..nk pecah usus aku..ok la korg tgk la sendiri pe yg buat aku gelak2kan..

aku koko..aku kambing tp hidup aku x cm kambing sbb aku sllu lepak dgn tuan aku..hahahahaha..( koko ni mmg x geng dgn kambing2 yg lain..x sedar dia tu kambing )

ein bertindak sebagai penasihat imej koko..( hampeh ko ein habih kambing pun ko bully )

pada mulanye koko malu nk menunjukan wajah stlh di upgardekan..

apa mcm ok x..korg igt korg je leh bergaya?( aduyai..coco cm suka je bila pakaikan dia speck tu..masa ni kitorg bagai nk pecah perut gelak..)MySpaceMySpace
Sebenarnye entry ni minggu pasnye..pada jumaat yg lepas..dr hari ke hari aku nk entry..x entry2..pada jumaat yg lepas (19hb june 2009 )..aku lunch dgn ayu,ct,jedod n nana..mulanye nk ajak ajar tp ajar dh berjanji dgn kwn dia so xpela..tp kami still lunch di restoran yg sma cuma meja je lain2..nama restoran ni restoran dapur siam terletak di Ulu Bernam..restoran ni feveret restoran ayu..dh byk kali ajak aku lunch kat restoran ni..so aku tunaikan permintaan dia takut kempunan lak dia nnt..

punya la lapar..dh mkn baru teringat nk bergambar..puan ayu ( are_udear )kite lak xnk bergambar..takut nnt glomour sgt katanye..

ni senyuman dh kenyang namanye..jedod smbil tersenyum kekenyangan..

amboi nana asyiknye mkn keropok..

aku n ct..

best sgt dpt lunch dgn dorg..asik ketawa je..pastu dpt lak berita gembira yg ct akan menamatkan zaman bujang x lama lagi..Alhamdullillah..happy sgt.tahniah......MySpace.
Ni bukan sal rambut @ bende yg leh kusut.MySpace.ni sal fikiran yg tgh kusut..xde mood pun de hr ni.MySpace.nk masukkan entry yg lepas2 pun malas..hujan lebat kat cni..nk g makan pun xde mood nk kuar..bosan pun de..rasa nk pg je dr cni..tp nk pg mana ye?..bila aku dgr lagu Aku xkan bersuara nyanyian arwah nike Ardilla ni buat hati aku terusik..blh dikatakan feeling gak la..MySpace
Izinkan Cintaku
Berbunga Dihatimu
Biar Terus Mekar Jadi pengalaman
Telah Lama Ku Dahaga
Belaian Seorang Insan
Semoga Bersamamu
Ceria Hidupku

c/o
Ku Tak Akan Bersuara
Walau Dirimu Kekurangan
Hanya Setiamu Itu Kuharapkan
Ku Tak Akan Menduakan
Walau Kilauan Menggoda
Kasih Dan Sayangku
Tetap Utuh Untukmu
Hanya Kupinta Darimu setialah Selamanya
Sehingga Abadi…
Cinta Ini Sayang Itu Kudoakan

Tak Mungkin Kan Terjadi
Kehancuran Cinta Kita
Andainya Hatimu
Seperti Hatiku

aduyai...sedih lak bila aku baca lirik ni..hmmmmmm....MySpace




AwArD