masa ni tgh tggu pihak lelaki dtg..dua org sepupu aku tu dok usha hantaran sbb nmpak kek sedap..hehehehe..sib baik nda ra de bwk cheese kek utk menghilang kempunan..tq nda ra..





tgk depa asyik dok mengadap hantaran...dorg ni geram tgk hantaran tu..











ana dok menunggu ketibaan pihak lelaki..alahai..cover cun la tu..













masa ni depa dok bincang..ramainye umat masa ni..so x berapa jelas pe yg depa dok bincang..





masa tgh berbincang kitaorg dlm bilik dok bincang sal lain..hehehehehe..biasa le pompuan..












ni dia hantaran dr pihak lelaki..serba coklat..19 dulang sumenye..





aik..? de buah durian?tgh musim durian ke?hehehhe..jgn tertipu tu bukan buah durian betul..dlm tu isinye gula..kreatifkn..dlm byk2 hantaran,hantaran ni menarik sgt..smpai la ni mak aku still simpan..





makcik2 aku dok tersandar kepenatan..cian depa..terima kasih sume..masa org ramai tgh makan kat dewan aku x snap sbb kecbukan..rugi lak rasanye xde gambar org ramai makan di dewan..





yg ni 2 org sepupu aku sebelah ayah..yg sebelah kiri Raja Jamiah,yg sebelah kanan Putri Ainin Sofiah anak bongsu arwah mohd affendi bin zaini..















yg macho dan hensem ni sepupu belah mak namanye syed yusuf..klu pasal bergambo mmg dia ni xleh kalahnye..tgk la gaya dia bergambo..cm model iklan kn..kn..



hari ni aku bru nk update blog ni smlm aku xde masa nk update dgn gambo x masuk lg dlm komputer..byk gak la de 71 keping gambo...aku letak la setgh kat cni...jenuh lak aku nk letak sume..
ni sume hantaran yg nk bg kat lelaki de 21 dulang..sume purple hasil ilham mak aku n aku..hehehe bangga tu..:-p






de sebahagian makcik aku sponsor..tq..sok aku bertunang jgn lupa sponsor ok..huhuhuhuhuhu...









makcik2 tgh dok membungkus wajik..wajik ni mak uda aku bg..wajik de tp tuan yg buat wajik xde sbb demam..tq mak uda..







ni lak kek yg di sponsor oleh nda ra..bukan beli tau.buat sendiri..makcik yg sorg ni tauke kedai kek..so kek mmg xyh beli sbb dh sure2 nda ra sponsor..




kek ni mak anjang yg sponsor..siap tempah lg kat kwn mak anjang..mmg nmpk sedap gile..tgk cheese dia kat atas tu..hmmmm..menyusup kalbu..tq mak anjang..










ni mak aku,kak mai dan eno tgh buat sirih junjung..











ni lah hasilnye..hehehehhe..tarraaaa......











adir adik bongsu aku smpai tertdo x sedo kn diri sbb kepenatan..




masa ni mmg best sbb de sepupu2 dan makcik2 berkumpul..bila dh berkumpul fhm2 jela..mcm2 cite dan gosip kuar..hehehehe..
ptg ni aku de meeting dgn penghulu dan yg lain..adoi..pegi jugak la..oleh kerana penghulu ajak meeting aku dgn kak dah tumpang kete dia g pejabat dia..hahahahaha..siap dua2 dok belakang..huhuuhu..dia cm driver kitaorg buat..hehehehe jahat tul kitaorg ni..sampai2 slim river hujan punya la lebat..kilat sambo menyambo lak tu..tgk traffik light x menyala sbb pekan slim river xde elektrik..hmmmmm..bergelap la dlm bilik meeting nnt..smpai2 ajk yg lain dh dh dok menunggu..hehehehe..tp x lama jap je pastu dh de elektrik..bosan tul masa meeting..pas meeting penghulu ajak ajk2 sume minum kat kedai mamak..adoi..biasa le taste org2 umur ni taste mamak je..org dh belanja minum je la makan la mee mamak yg masin gile tu..hehehehe..hbs minum,penghulu dpt call lak kawasan trolak de dilanda banjir..kna la ikut sekali sbb dh tumpang kete dia..dia awl2 call wife dia,takut jugak dia dgn wife dia..aku dgr membebel wife dia sbb balik lambat sampai penghulu bg hp dia kat kak dah suh bgtau dia g tgk kawasan banjir..hehehehehe..tu le sape suh buat hal..hahahahaha..teruk gak kawasan tu banjir..tp x byk umah kat ctu..
yg ni akak sepupu kesygan aku merangkap akak aku..dia ni la tempat aku mengadu..dulu masa aku kecik2 aku suka ejek dia bini popeye..hahahaha..sampai sekarang ni dia marah kalau aku ejek bini popeye..hehehehe..
ini semua adik beradik mak aku dr kiri syed sahar adik mak aku,pastu sharifah kalsom akak mak aku,sharifah mastura akak mak aku gak,syed arifin abg mak aku,shrifah junainah adik mak yg bongsu,sharifah norizan akak mak aku,sharifah salmah akak mak yg sulung pastu mak aku sharifah noraini dan last sekali abg sulung mak syed saharom..
ha..yg ni deretan aunty2 aku,yg tengah2 tu mak aku le..

Ni sepupu lelaki aku,nama dia syed sufian sauri..nama wife dia sharifah ?????? x hengat la..sorry..masa ni pengantin baru skrg ni dh x baru dah..hehehehe..









yg cun2 nisepupu2 aku,dari kiri yg pakai cermin mata ni nama dia sharifah ainul mardiah,dia ni ustazah,dh betunang dh bulan 6 ni kawin,yg duduk tu sharifah mahani dia ni pn dh berpunya,yg belakang tu bakal nurse sharifah fadilla,dia ni pn aku rasa dh berpunya gak..yg hujung tu sharifah badariah,senang cite sume dh berpunya..hehehe..

mesti tertanya2 knp aku punya nama xde shrifah pastu raja lak..jawapannye sebab bapak aku raja..hehehehe..
Sejak de blog ni kat blog ni la aku lepaskan geram..bagus gak la sbb aku ni bukan rajin nk tulis2 diary..jgn harap la..penah la aku try nk de diary sendiri..mula2 je poyo menulis diary.lama2 dh maleh..sbb tulis menulis ni memang aku maleh..klu menaip kat komputer boleh maaf la..hehehe.aku rasa dlm minggu ni aku asyik hangin je..biasala di kala bulan mengambang..mcm2 aku ni..tahan x tahan je dgn aku ni..hanya org yg sabar je boleh hidup dgn aku ni..hehehehe..ayu dan kawan pn tau perangai aku ni..tp perangai akan berubah mengikut kematangan usia..hanya kita je yg akan merubah perangai kita..segala kesilapan dan keburukan kita perbaiki dan jadikan ianya sebagai teladan utk kita pelajari..sebagai manusia biasa kita xleh lari dr kesilapan..xde manusia yg perfect..aku ni byk buat silap terutama pada mak dan ayah aku..sebagai anak yg byk kekurangan aku byk buat silap dan mengecil hati mereka..semoga Allah membalas jasa mereka yg telah membesar dan mendidik aku..jasa kalian x dpat aku balas..
Hari ni aku bz gak..hmmm..ptg de meeting lak kat pejabat penghulu..adoiiiiiii...malas tul aku nk join meeting ni..ptg smlm dgn muka kesian org tua tu dtg bgtau sok ptg de meeting..aku dh malas nk join dh..dulu dia bg jawatan setiausaha program tu..bila de program bukannye aku leh buat pe pn..aku pun de keje aku,igt leh suka2 nk kuar cm tu je..rupa2nye org tua tu kutuk aku belakang2 kata de setiausaha pn xleh buat keje..hello...sape yg bg jawatan tu?dia igt aku hingin sgt ke jawatan tu..sorry la..terus aku buat surat perletakan jawatan sebagai setiausaha..terkejut beruk dia..dia igt dia org atasan dia leh buat suka2 dgn aku ni..ada ke patut dia nak buat program nk guna line internet aku..buat surat la..dia igt ni line atuk dia agaknye..nama je penghulu xkn prosedur tu pn x tau..pastu mengamuk x tentu pasal kata aku ni boikot program..smlm tau lak dia cr aku bila nk guna aku ni..buat muka kesian..cikai2 keje aku ni bukan dia bayo gaji aku..so lu pk la sendiri..
sabar la nor mungkin pe yg berlaku de hikmahnye..sebagai kawan aku setia mendengar segala masalah..
X tau nk update pe hari ni.bz ckit dgn keje tu pun sempat tukar background..aku ni mudah jemu..de je nk tukar nnt..tp klu teman hidup x la aku bt cm tu..hehehehe..setia pada yg 1 tau..
hr ni aku moody sikit..tension pn de..silap hari la klu de org bt hal dgn aku hr ni..td ana call aku..menyakitkan hati je..kadang2 x guna kita buat kebaikan..klu org x hormat kat kita..klu ikutkan hati,lantak ko la tp aku bukan jenis cm tu..aku de otak leh pk..bukan ckap sedap mulut je..
Biasa la klu tiba hari isnin je memang bosan,maklumlah sabtu ahad cuti..malas je nk buat keje..mula la de je yg x kena..hehe..mata berdenyut la..sakit perut la..mcm2 ragam..keje..keje..keje..
hari ni dihujung minggu aku x kmana..ntah la rasa malas nk kemana2..aku nk buat pe yg patut..maklumlah kenduri x lama lg..sok hingga hari jumaat aku keje..dah xde masa dah...pas kemas rumah aku pn duk rileks baca surat kabo..aku selak je de berita mengenai pembuangan bayi..Ya Allah..manusia jenis apa la ni sanggup buang anak sendiri..bodoh tul..geram tul aku..dah sedap2 buat sendiri mau ingat la..kesian baby tu..kerana jadi mangsa kerakusan nafsu serakah mak ayah dia yg macam binatang tu...binatang pun tau syg anak..bila dh jadi camni tau lak de perasaan malu,masa buat langsung x pk apa...Ya Allah semoga Allah bagi pembalasan terhadap mereka..aku xnk org2 cam mereka ini nnt akan melakukan kesilapan yg sama..amin..pada mak baby tu aku yakin sampai hujung nyawa dia akan menyesali pe yg dia dah lakukan..kepada bapak baby tu jangan ingat x ber BIN kn nama dia,dia boleh lepas dengan apa yg telah dia lakukan..kalau xde bapak cmne baby ni wujud?selalu bila jadi begini org2 akan kata,anak tu x berbapak..hmmm..klu x berbapak xkn menjadi budak tu..pe2 pn darah yg mengalir dlm tubuh baby tu tetap de darah mak ayah mereka..so mmg x leh pertikaikan hal ni..wahai lelaki,Allah jdkan kamu utk melindungi wanita..sbb tu la wanita dijadikan daripada tulang rusuk kamu..klu de lelaki yg membaca topik aku ni pasti mereka tetap menyalahkan perempuan..alasannnye perempuan sekarang suka pakai menjolok mata..hmmmm..kalau tgk pada kes rogol dan pembunuhan dikalangan perempuan,mangsa2 tersebut bukan la berpakaian menjolok mata..masa ym de diantara member ym lelaki de yg x segan silu bg pic gambar kemaluan mereka,de gak yg merakam aksi menjijikan kat webcam mereka...langsung xde maruah..de gak yg x segan silu ajak bt pekara yg bukan2 ni..bg aku mereka ni layak di gelar jantan je..so kita leh pk mana yg elok dan yg x elok.aku bukan menyalahkan jantan je.yg betina pn kalau x mengedik x menjadi sume ni..x pk ke?x rasa rugi ke buat sume tu?kalau menyayangi seseorg kalau dia mintak yg bukan2 baik angkat kaki je sbb jantan cm tu hanya nak mengambil kesempatan..jangan kerana syg maruah diri tergadai..bf boleh cari bak kata pepatah kumbang bukan seekor tp maruah diri hanya sekali..baik tinggalkan aje sebelum pe2 pekara buruk terjadi kat kita.semoga Allah melindungi aku..Amin..
Hari ni aku x kemana2,malas la nk kmana2 lg pn sekarang ni asyik ujan je..lgpn kenduri x lama lagi..oh ya 28b mac ni ana nak bertunang so aku kna kemas dapur aku yg cam tongkang pecah tu dlm minggu ni..minggu depan dh start kenduri..klu aku yg mengemas aku x suka de org lain sama mengemas..aku x reti nk berkemas de org lain pn sama kemas..tu pattern aku..hehehehe..so aku sorg2 kemas dapur..habis segala ceruk aku selongkar...mana yg x patut ada kat rumah aku sume aku buang..kucing2 aku pn heran tgk aku mengemas..punya takut si punggut smpai dia duk atas bumbung..smpai sok pagi dia xnk turun..hahahahaha..setelah siap aku terus mandi n rilek2 depan tv..penat Allah je yg tau..xpela klu aku x mengemas sape lagi nk kemas?aku jgk nnt..so lu pk la sendiri..hahahaha...
X puas hati la dgn blog aku ni..aku selagi x dpt cmne nk bt 3 column ni selagi tu aku x puas hati.nak tanya pada sape ek..hmmmmmmm....ha!..aku rasa apat terror bab2 ni..dia klu bab2 ni mmg pakar..tp dia sllu bz,,dh la koje mlm..susah la nk contact dia sekarang ni..apat..oo apat..help me..!!!
pagi td nor dtg site aku dgn mak dia..bwa antivirus dlm pendrive dia..so smpai2 dia install antivirus dia kat dlm sume komputer2 dan laptop aku..selamat rasanye bila dh de antivirus ni..nor x lama kat tempat aku..kejap je..balik2 dia masuk site dia on pendrive kat tempat dia..alamak...pendrive dia xleh buka kat komputer dia..dia call aku melalui ym..dia kata pendrive dia dh kna virus komputer aku..hmmmmmm..:-( rasa serba slah bercampur sedih...nor..akak mintak maaf ye..
kalau pasal posing bagi kat dia..agaknye dia memang suka posing..hehehehe..


punggut tengah kekenyangan..pas urut aku,aku bg upah makan sampai kenyang..sebab tu jd cam tu..tgk perut dia dah cm nk pecah..badan kecik tapi makan cm bela jin dlm perut..hehehehe..

semalam aku de bgtau sal si punggut aku pandai mengurutkan..hari ni aku nk tunjuk video si punggut mengurut bg mensahihkan kata2 aku tu..saksikan laaaaaaaaaaa....



hari ni aku nk bt 3 column kat blog ni..cmne ek aku tnya la ayu,ayu bg 1 alamat blog yg ada bg toturial nk bt 3 column..hmmmm..aku try buat,error gak..rasa kebodohan tahap cipan aku ni sal blog ni,nape la susah sgt ye..Aku x puas hati dgn blog aku tu cz hnya 2 column je pastu sempit lak tu..x puas hati tul..puas aku godek2 kat setting..xleh gak..tu la dulu xnk explorer skrg bru la sibuk2 nk bt sbb dh rasa diri ini ketinggalan..org cbuk2 sal blog aku bru la ni terhegeh2 nk buat,tu pn sbb ayu beria suh buat..alasan xde idea..nk bt blog kna de cite,kna de idea yg best2 bru leh nk post..sampai ayu naik fedup dgn aku..hehehe..sorry ek ayu..akak ni bukan pe sbnarnya min lam alif sin..heheheh..bila dh try buat baru tau betapa syioknye nk bt blog ni..:-D
ni aku nk perkenalkan akak angkat si punggut yg 1st..tgk tu pnya la x senonoh dia tdo..hehehehe..namanye kembang sbb ekor dia kembang cm tupai..dulu aku de bela tupai,kebetulan mak si kembang ni tgh buntingkn dia ni..myb terkenan kot..tp tupai tu x pjg umur,dia mati sebelum kembang ni lahir kna heart attack..hehehehe..kembang ni anti dengan si punggut tu..yg si punggut lak selalu je menyakat akak dia yg garang ni..bila hilang sabo si kembang ni apa lg perang dunia alamatnye..hehehe..aku la jd tukang lerai sebagai hukuman time makan lewat..hehehe..padan muka..sape suh gaduh..

Ni aku nk kenalkan buah hati pengarang jantung aku..bukan bakal suami,bukan juga kekasih..hehehe..jeng..jeng..ni la dia si punggut kucing kesygan aku..tomey kn..kecik2 dh pandai mengurut bukan pe tu bodek pandai dia ni..alkisah cmne leh de kewujudan punggut ni bermula dari mak aku yg jumpa punggut ni..msa mula2 jumpa hek eleh..pnya la buruk dgn ekor melidi..knp la mak aku leh punggut anak kucing buruk ni,kata aku dlm hati..cewah..mak aku suh bg makan..punya la lapo dia melantak..pastu aku mandikn..pas mandi aku tgk budak ni leh tahan comey..cuma comot ckit so aku amik keputusan drastik tuk menjaga si punggut ni..kucing2 aku yg lain pada mulanye xleh nk accept dia ni..almaklumlah pendatang..hehehe..cia ko punggut asyik kna dera dgn akak2 tiri ko yg 2 ekor tu..hehe..mula2 je..lama2 si punggut ni akrab dgn si genting kucing aku merangkap akak angkat punggut yg 2nd..akak akak angkat yg 1st smpai la ni xleh terima punggut..pe lg sekarang punggut dh gemuk n cantik..bertambah2 la benci si kembang iaitu akak angkat 1st punggut..tu la alkisahnye..

Bengang tul la..tension aku dgn virus yg sekor ni..suka2 je instant message kat sume member ym aku yg online..
tension tul la ym aku ni..selalu lak kuar perkataan siam tu pastu leh lak sent kat sume member ym aku yg online..cmne ni??????tensen!!!!!!!..pekejadah bende ni menganggu hidup ym aku..hmmmm..jenuh aku nk menjawab..semalam ayu suh install mozilla firefox,ok la laju..xla run cm kura2..so skrg pakai mozilla firefox..hehehehe..tq ayu..
x tau la nak letak pe kat blog ni tp tgk blog ayu,aku exited nk buat..hehehehe..cam best je..nk buat blog ni kna de idea klu x hampeh..wahai puan ayu ni la blog akak yg x seberapa klu nk dibandingkan dgn blog ayu..hehehe..pep2pun ayu byk bg support aku nk buat blog ni..thank u ayu..muahhh..hehehe..jenuh gak la..yg susahnye blog ni tang layout pnya la susah,asyik error je..cmne ek..





AwArD