Hehehe..sok dh mula cuti sempena hari pekerja..sok x tau plan nk g mana..hr sabtu nk g kenduri kak wani pastu leh jalan2 g rawang dgn si ct..dia tiba2 lak teringin nk mkn pizza hut..yg de pizza kat rawang..aku pn dh lama x makan pizza hut..masa dok rawang sllu la mkn smpai berbuka puasa pn mkn pizza hut..hmmmmmm...terliur lak rasanye..pe2 pn tggu pada waktunye..takut plan x jd..
x tau la nk buat cmne dah..blog aku dh xde tempat korg nk comment..aku x tau knp..sedey la...
ooooooohhhhhh tiiiiiidaaaaaaaaaakkkkkkk....!!!!!!!!!!!!!!!!!..tension tul...nape lak ni?edit post aku dh check sume ada tp bila view xde lak.. nak nangis rasanye..
Hr ni aku terpaksa tukar tempete lagi..wlupn templete ni xla aku suka sgt tp blh la..aku lebih suka templete sebelum ni..tp xpela..thanks aku ucapkan pada member ym aku..bro lu mmg wa syg sma lu..dia adalah abg angkat aku..bukan senang nk tukar templete ni..sbb sume widget2 aku sure kna buat balik..so mmg kna amik masa gak nk buat..nk cari templete pn 1 hal..berjam2 cr templete je..so bro aku yg sorg ni bg la idea dlm masa aku dok give up tu..
"cian adik abg sorg ni "
"widget2 azah tu pakai html kn"
" alahai..azah copy je la sume html2 tu kat word ke,rasa2 blhkn?"
ye x ye gak..bergeliga gak kpla otak org tua ni..so aku pun buat la..Alhamdullillah..xla jenuh aku nk buat..
" lainkali klu de masalah tnya kat abg yg bijak ni "
ye la 2..hehehe..pe2 time kaceh byk2 kat bro..

Cuba kau dengar

Cuba kau cuba

Diam bila ku cuba

Tuk berbicara dengan kamu

Pernahkah kau ada

Bila ku perlu

Tuk meluahkan rasa hati

Dan bila kau bersuara

Setia ku mendengar

Agar tenang kau merasa

SiapaSebenarnya aku padamu

Mungkin sama dengan teman lain

Yang bisa kau buat begitu

Dan bilaTiada lagi teman bermain

Kau pulang tuk dapatkan aku

Itulah aku…padamu

Cuba kau lihat

Cuba kau cuba

Renung ke mata aku

Bila ku kaku melihatmu

Pernahkah kau ada

Bila ku perlu

Tuk menyatakan rasa sakit

Dalam diri

Dan bila kau perlu

Setia ku menunggu

Agar senang kau merasa

Maafkan kerana aku tak pernah

Terlintas tuk menulis pada mu

Salahkan ku

Tak mungkin lagi aku meminta

Untuk kau mendengar..

Untuk kau melihat ke mataku
Aku bukan suka sgt dgn faizal tahir ni tp aku suka suara dan lagu dia..bila dia nyanyi cm de semangat bila dgr..sure tegak sume bulu2 roma ni..x heran la dia byk dpt anugerah..wlupn dia de buat kontreversi yg agak kureng tu tp bakat yg dia ada membantu menaikan nama dia..sib baik suara dan muka ko hensem..klu x..xleh jual la lagu ko ni..huahuahuahua..
Tadi line internet aku buat hal..aku dh siap dh upload pic budak2 tu tiba internet lak prob..tension tul..lantak la maleh aku dh..lain kali la entry sume ni..dh xde mood dah..
Smlm aku nk upload pic2 ni x sempat sbb nk g lunch..dr hr isnin hr tu nk upload..kamera tertinggal lak..maklumlah dh tua2 ni dh nyanyuk..pada malam 24hb hr tu aku ikut la kak dah dgn penari2 ciliknye g rehearsal dorg..jenuh nk melayan bebudak ni cot cet x hbs2..










ni masa perjalanan nk g ke tempat program sepakat bistari tu..tgk la gelagat budak2 ni..

depa ni pantang jumpa kamera mcm2 gaya depa nk pose..
Ni la guru tari dorg..kak dah..
Ni lak kitorg panggil mak bos teraju utama group tari balkis ni...wife penghulu..
sebelum rehearsal kami disajikan sup tulang..aduyai dah la bru masak..nk cepat lak tu..melecur lidah aku dibuatnye pastu bibir aku berminyak kna lemak sup ni..sengal tul..
masa ni depa dh mula rehearsal menari..siap pegang tampi lg..
nurul dan ila..budak comel yg suka posing bila bergambor..
pada mulanye pihak pengajur mintak budak2 ni menari di bwh sbb pentas sempit dgn barang2 band depa..xkn x muat kot..
kesian depa menari di bwh je..

Waktu lunch semalam aku ajak cik puan ayu,cik kak ct kita g lunch..dlm lama x kuar lunch dgn dorg..pada mulanya pada hari selasa hari tu ayu buzz aku kat ym ajak g lunch..dia teringin nk makan nasi goreng cina dgn paprik daging tp aku x dpt kuar sbb bz sesgt..so aku xnk la dia kempunan aku ajak la dia lunch semlm..mkn kat restoran Ulu Bernam x henggat la nama restoran tu,restoran kegemaran si ayudear ni..
ni la makanan yg kami order..aku mkn nasi goreng paprik..yg x bestnye paprik tu sekali dgn nasi so nasi goreng aku tu kembang kna kuah paprik..si ct makan nasi goreng USA..org USA makan nasi goreng ke?hahahaha..cik puan ayu biasa la dia order nasi goreng cina dgn daging paprik xnk seafood..ayu siap warning kat taukey kedai..tp depa letak gak seafood..sengal tul..
ni la nasi goreng paprik aku yg banjir tu..walaupun banjir dh lapo tetap sedap gak..
ni air yg aku order..air limau ais..x limau ais fresh oren..
ni yg si ct order,nasi goreng USA..aku x tau la tang mana USA tu..aku x nmpk langsung ciri2 USA kat nasi goreng tu..

tgk si ayu nk bagi aku mkn cili mau buasir aku ni..hbs sume seafood dia pass kat aku..
masa kittorg tgh tggu makanan smpai dtg lak si jedod..jedod ni kwn sekelas aku masa from 5 dulu..kebetulan tempat keje jedod sebelah restoran ni..masa lunch mmg dia sllu tapau kat restoran ni..si ct x sabo2 nk menjamah nasi goreng USA dia..hai cik ct x ajak jedod makan sekali..si jedod dh terliur2 tgk ko makan..
tgk tu betapa clean n clear nye kitorg makan..cuma si ct x hbs mkn sbb dia kata nasi goreng USA tu rasa sos je..lpas mkn ayu n ct terus balik off masing2 aku g bank in duit off pastu menular..masa ni la aku nk menular..

hr sabtu hr tu Mas ( gf adik ) dtg umah..dia klu dtg mesti dia resepi baru nk perkenalkan masa dia dtg tu dia buat tempura seafood..hmmmmm..masa dia buat aku xde..aku lum balik keje lg..masa dia gtau cara nk buat tempura ni pn aku blurr je sbb klu nk belajar buat tempura ni kna buat...klu main cakap je mmg x faham..diperbuat drpd tauhu dan isi ketam..klu org yg x suka seafood leh gak buh isi ayam dan daging..tp nama x seafood dh..


sedap dimakan bersama dengan sos dan kuah kacang..nyam..nyam..
Pada ahad mlm yg lepas makcik aku ajak g expo konvo poly..aku 1 family g la pas maghrib...expo x sebesar expo kat UPSI..barang yg dijual pn x byk..family aku + family acik dan ayah ndak ramai gak la kami serbu expo tu..mak aku n makcik2 siap shopping baju lg..aku x beli pe2 pn maleh sbb dh hujung2 bulan ni...








mak aku n mak andak tgh memborong..beli mak jgn x beli..

suasana expo di poly



konsert dari penyanyi nasyid..masa ni ramai sgt budak2 poly tgk..aku dpt snap dr jauh je..
aku dan kak mai

tudung murah2 kat cni..

Dalam cbuk2 tu aku sempat lg tukar aku punya layout..biasa la aku ni bila x betul ckit mula gatai tangan.byk yg aku tukar..dan byk bende aku x masukan..aku suka layout ni nmpk antik ckit..hr ni aku x leh nk entry yg sabtu punya cz kamera digital tggl umah..byk makan semut gaknye memanjang je lupa..aku entry yg hr ahadnye dulu..lantak la..
Hari ni aku bz ckit biasa le hr isnin so xleh nk update sgt blog hr ni..jz lawat2 blog followers..sok klu de masa aku nk entry yg sabtu dan ahadnye..gambor pn x masuk dlm komputer lg..aduyai...Watching The Clock

Tadaaaaaaa...ni award nk bg pada follower2 aku..amik jgn x amik..blog korang mmg best...thank's frenz.....
Time kaceh ayu..cantik award ni..muah..muah...Kisses
hmmm...soklan ni x sesuai utk aku sbb aku blum nikah lg ma..anak kucing de la..tp ianya tetap jd impian aku 1 hari nnt semoga dikurniakan anak2 yg comel,sihat,soleh dan solehah..amin..
10 Hadiah yg Mummy Nak Utk Bday Mumm
BIG CAKE

cheese cake-aku suka sgt2 cheese kek hasil buatan makcik aku..makcik aku de kedai kek..



Aku x kisah sgt sal barang kemas ni tp kalau de org nk bg aku amik je..de ke org nk bg??????


mmg kete idaman aku..klu dpt hadiah cmni 1st sekali aku nk bwa mak ayah aku jenjalan g umah sedara mara.


best dpt dapur cmni tp aku x minat la kaler putih..minat warna gelap2 ckit..

aku minat laptop jenama apple dan dell yg ringan dan x besar sgt pastu nk yg kaler pink..
aduyai..bunga??????hmmmm...aku mmg minat bunga tp tu la x tahan lama la..
CM.A.C adalah jenama makeup feveret aku..aku suka giler dpt hadiah makeup ni..
ish..ish..klu dpt umah cmni..xyh g mana..lepak kat swimming pool je dah cukup..
Dpercutian impian aku klu di beri kesempatan / rezeki aku nk g bercuti di pulau karambunai sabah..cntik bangat tempat ni...


nak bagi sape blog ni mummy dgn ayu dh bg tag ni kat aku?xkn nk bg conan?conan lelaki..
conan nk ke tag ni?klu nk conan buat ek...hehehehe..
just Luvlyziha..
hehehe..ni tag dr puan Ayu..aduyai..kna la jawab..susah la soklan tu..
Rules:

1) Take a picture of the bag that you are carrying today and tell us what's in it.
2) Tell us why these things are in your bag.

3) Find just one thing that is most precious to you in the bag and tell us why.

4) Tag just three people to do the same.
Happy snapping and sharing... Cheers!

ooooo..ko nak tau pe akak bwk ek..

  1. beg laptop dan 1 lg beg kuning ni..aku x pakai hand beg g keje nnt sure putus tali hand bag aku so aku bwk beg cikai2 yg de jual kat kedai..hahahaha..
2.beg laptop isi laptop la..beg kuning isinye mcm2..kunci,bedak,purse concentre perfume,handphone,purse,payung,charger,kamera digital,pendrive dan wayar kabel..bykan..alat2 makeup aku x bwak mmg de kat ofis.sbb tu tali handbag aku putus byk sgt bende nk bwk..
3.hp dgn purse la..gila ko bende ni xde..bende2 ni ibarat nyawa..purse de ic,xde ic naya kna suspek pendatang,duit,kad ATM sume de dlm tu..hp lak klu xde mmg haru..susah la bf n bos aku nk call aku..hahahaha..
4. 3 org ek..sape ek..

  • mummy roshie-nk tgk pe mummy sllu bwk
  • conan-detaktif conan mesti byk bwk bende
  • luvlyziha-nk tgk brg ziha yg cntik2 tu
kepada nama2 yg disenarai ketotkan diatas,sila jwb ek..hahaha..terjahhhhhhhhh..
Pada puasa yg lepas ayah aku nk cat rumah..warna asal oren,dh pudar so ayah nk cat warna lain..aku suka warna2 earth..ntah cmne ntah mak,ayah n adik aku g beli warna merah..warna merah,bior bebenor dorg ni..mak aku ckp warna maroon..aku tgk kat sample mmg wrna merah menyala..tp mak aku x caya..time adik aku cuti dia mengecat la dgn penuh semangat..aku pn tlg sekali..mula2 cat under coat..dh kering under coat baru cat yg merah tu..msa cat yg merah tu yg x tahan tu..umah aku tepi jalan..asal org lalu je..org duk menegur..

"Amboi merahnye rumah!!! ''
" waa..ini kaler la ada ong la ''
"rumah tuk raya ke tahun bru cina ni ''
"rumah dia merah la..hahahaha..''
Tuhan je yg tau muka aku dh nk sama merah dgn umah aku dah..masa kitorg cat,ayah tgh tdo..bila dia bangun dr tdo..dia punya la terkejut tgk umah dh warna merah..dia kata..
" eh knp warna merah ni lak?Allah..''
sorry la ayah aku dh gtau tp kilan degil..aku kata merah kome kata maroon..lantak beraya umah kaler merah..heboh la 1 kg umah raja wahab kaler wrna merah..dah mcm balai bomba pun ye..hahaha..aku sedapkn hati org tua aku..
"ok la tu..lain dr yg lain,org x buat kita buat..nnt xla susah org nk cari rumah kita ''
lepas aku gtau cm tu bru la depa rasa lega ckit..dh siap sume nmpk lwa lak..so time raya yg lepas mmg meriah sbb sume sedara2 aku dtg sbb nk tgk umah aku yg kaler merah ni..mmg jd tumpuan..1 lg org klu tnya umah aku ni cmne..aku gtau umah aku umah batu bertiang..org dok pelik sbb sllunye yg bertiang rumah papan..timbulnye idea ni dr ayah aku la..mmg aku x sgka la pada mulanya yg umah batu ni leh bertiang..org pn mmg x caya..tp ayah aku tekad nk buat..bila dh siap bru org caya..asalnye sbb dulu umah biasa je de 2 bilik je pastu kwsn aku tu sllu dilanda banjir..harta bende mmg hbs..nk beli baru kna pk byk kali..ayah aku tekad bila dia leh kuar duit KWSP dia,dia nk smbung umah..buat umah tinggi..Alhamdullillah..berkat duit ayah aku keje security guard..dulu de org kata kat mak,keje security guard ni keje org maleh..tp ayah buktikan dgn keje security guard ayah leh bina umah tu..

di sebelah umah aku de bekas lombong bijih timah..skrg dh jd cm tasik..
Time2 ujan kucing2 aku mmg jd pemalas..xtvt cuma makan n tido..tgk la aksi2 si punggut n ompok tido time ujan..

si punggut klu tdo mmg x henggatnye..mcm2 aksi akrobatik dia buat time tdo..klu si ompok lak x kesah mana pn dia leh tdo smpai songkok adik aku pn leh jd port dia tdo..




AwArD