Alkisahnye pada waktu pagi td..semasa aku ingin membuka tingkap2 n sliding door umah aku aku de ternmpk sesuatu yg betul2 menarik perhatian aku..jeng3..suspen gak...fobia jumpa ulo x hbs g.MySpace.pada mulanye aku ingtkan ayam katek aku dok kat beranda..dua sejoli lagi..rupa2nye bukan ayam katek aku sbb saiznye agak besar dan mempunyai paruh yg panjang.MySpace.aku x jd buka sliding door aku sbb takut menatang tu terbang lak..so aku intai je la.MySpace.cm pegawai pencegah maksiat mengintai org buat maksiat lak..hikhikhik..dgn kesempatan itu aku pun snap la burung tu senyap dh cm paparazzi lak.MySpace.burung pe ni?MySpace
ini la rupa burung tu..spesis pe ek?ayah aku kata spesis enggang..spesis ni cm helang suka curi ayam..so aku rasa burung ni nk usha anak2 ayam katek aku..


dok berdating kat beranda umah aku..byk cantek..
burung 1:-syg syg i x?
burung 2:-mesti la syg..


myb dorg menyedari aku menghendap dorg terbang ke kabel elektrik..

burung 1:-mengaco tul org tu..intai2 kite dating lak..kite dating kat cni la.
burung 2:- ye la syg menyibuk je..

De sape2 tau ni burung pe?kat kwsan rumah aku ni mmg byk burung...bangau pun de..kdg2 klu bernasib baik dpt tgk burung yg berhijrah dr negara2 lain..kwsan rumah aku berdekatan dgn banjaran titiwangsa so mmg byk burung..

12 bebelan:

Framestone berkata...

burung apa
burung enggan

burung apa
burung enggan

burung apa
burung enggan la
kat area behrang ade gak sepasang enggan..tp enggan putih la.. yg nie xtau enggan ape

out of topic--> adalah income sikit2 huhuhuhu leh tampung hujung bulan if gaji lmbt masuk huhhu

jgn la riso pasl kite..if pe2 jd..dtg2 la lawat..bukan jauh kan he...23x

yg berkenaan je ek..selamat kite..tp ok gak tue..mane2 yg terlibat dlm kes rogol tue..dihukum potong he...23x

RAJA NORAZAH RAJA ISA berkata...

framestone:-oo yeke..x tau la ni spesis enggang pe tp bunyi burung ni cm mengilai tau..seram klu dgr..

-Alhamdullillah..
-insya Allah..
-mmg patut pun hukuman utk perogol..

Framestone berkata...

he..23x sekali tgk mmg cam enggan...rasanye die nk mengawan kot tue yg berbunyi cam tue...eh rumah kamu kat mne ek..kg pe ek.. kot2 tau ke he...23x

:. aYu .: berkata...

waa..mgkn betul burung tu nak mengawan..

RAJA NORAZAH RAJA ISA berkata...

framestone:-oo..yeke..kira tu dia nk mengorat la ek..pandainye framestone..hikhik..
-kg sy slim village..

ayu:-hai ayu..wah ayu pun tau cmne burung mengawan ek..

Framestone berkata...

ha..tau pun he..23x binatang if nk meikat pasangan pasti akan melakukan sesuatu yg berbeza untuk menarik minat pasangan die...

oh kg slim village... kat dgn sekolah ke??

RAJA NORAZAH RAJA ISA berkata...

framestone:-oo..yeke..
-xla jauh lg..

Framestone berkata...

Ye ke..jauh kat mne tue ek... umah kite kat behrang stesyen..klu nk dtg rumah sennag je he...23x

cdg nk wat blogger area slim n tg malim..tp xjumpe ramai la huhuhu

RAJA NORAZAH RAJA ISA berkata...

framestone:-sy kat kwsan kg..xla jauh mana..
-oo yeke cdgan yg bernas tu..

damaiinx berkata...

hi..bebelan berkata : enggang nd pipit x boleh bsatu..kot engang sesat cari port..@wad penuh...kannn

nabilah_2908 berkata...

hrumm..bukn ke spisis burng nie de kt sarawak...cm ner leh sesat kt tmpt azah eh...?

RAJA NORAZAH RAJA ISA berkata...

damaiinx:-hi damaiinx..skrg ni dh x kira dh enggang ke pipit..dh byk mixed dh skrg..hikhik..

nabilah:-yeke nabilah..tu la pasal cmne leh ada kn..confius la..





AwArD