Cam tajuk filem lak entry kali ni...ni bukan tajuk filem yg akan ditayangkan di pawagam..ni aku nk cite sal sekor kucing aku yg bernama ompok ni..

ompok in love?sudah cukup dewasakah ompok utk jatuh cinta @ mengatai???
ompok masih terlalu awai utk mengatai..so knp tajuk entry ni ompok in love??????jwpan persoklan ni de di bwh..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaaaaaaa...di badan ompok de bentuk love..hikhikhik..sebenarnye lame dh nk gtau sal bentuk love di badan ompok ni..asyik lupa je nk snap pic ompok..ihikhik
Malam td mak aku ajak affa g pasar malam kt pekan slim river so aku myebuk la skli ikut..akukn pantang ajak berjalan mula mengedik nk ikut..menaridlm pale otak aku dh byg pe nk beli 1st aku nk beli kasut..nk beli mkn2 aku dh kenyang cz balik je dr keje aku terus g dapur melantak..smpai2 pasar mlm dr tempat parking aku dh nmpk tempat jual kasut..mengelupur aku nk kectu..blurmasuk2 kwsan pasar aku ke tempat jual kasut..mak aku pe lg..
''kasut..kasut..kasut..,asyik beli kasut je..dh berlambak kasut kat umah dh x terpkai..g keje pakai selipar gak''dh start bom atom meletup..kihkihkih..bising
aku menyengeh je beli tetap beli..mak aku maleh nk layan aku dia terus je jalan..ihikhikni la rupa kasutnye..murah je..aku tutup jenama xnk tayang..jenama cikainye..malu
pastu aku beli 2 potong kek..saja mengatai beli bukan makan pun cuit sana skit,cuit sini ckit pastu aku bagi affa..yg atas kek aising blueberry..yg bwh kek coklat moist..pastu nmpk la org jual buku..aku ni pantang ckit aku beli 2 buah buku..dua2 novelist aku minat..sja nk menambanh koleksi novel aku..love

pastu aku beli laksa sbb nk jg hati mak aku tu..dia dh dok membebel sbb aku x beli bende mkn..sure aku mkn ckit je nibanyakckp

Dlm kul 900 kitorg balik..pastu layan cite keliwon..klu dh tgk tv mmg x jd mkn la..last2 mak aku mkn laksa tu..ihikhik

x snap pic pasar mlm cz affa dh tegur..
''tu pun ko nk tgkp gambr?''
lansung bantut keinginan aku nk snap pic..
Sorry la korg mesti kata aku ni suka sgt tukar template aku ni..hr ni template lain sok lak template lain..sebenarnye cmni..aku ni pattern org yg suka sgt nk amik tau a.k.a mempelajari sesuatu..so smbil2 aku tukar ni sebenarnye aku belajarkenyit..selain drpd tu template2 sebelum ni de masalah ckit sbb tu aku tukar..nangihrasa nk menangis pun de tgk blog aku sebelum ni..x puas hati aku dibuatnye..so skrg adalah hasil usaha gigih aku..adussuka sgt dgn template ni..memenuhi citarasa aku la gak..xla cm budak2..ok pas ni aku x tukar dh..klu nk tukar pn..biar la template ni tahan lama sikit expired dia..ihikhikexpired template ni ikut kepala otak aku..cuma 1 je lg prob..entry terkini aku x dipaparkan so follower aku x tau entry terkini aku..cmne ek???????fikir
Bermula ceritanya ada seorang anak lelaki tunggal yang kematian ibu
selepas Dia dilahirkan. Selepas itu bapanya menjadi terlalu workaholic dan
tak Kahwin2 lagi. Tapi si anak baik hati dan lemah lembut walaupun
cuma tinggal bersama pengasuh je.

Lepas Tadika, sementara member2 lain dah ada basikal, dia masih
berjalan kaki. Pengasuhnya mengadu kepada bapanya. "Tuan, tak kesian ke dgn anak tuan? Dia Tak ada basikal....apa tuan tak segan?" Lantas...... si bapa memanggil si anak, ditawarkan beskal yang macam mana
dan si anak cuma bagitau,

"Tak payah susah2 la papa, belikan je saya bola itam dan bola putih ..."

Hek eleh takkan macamtu kot? Bingung si bapa. "Kenapa bola itam dan putih?"


"Tak perlulah saya terangkan kenapa. Kalau papa ada duit, belikan itu je."

Bila ingatkan si anak tak pernah meminta2, so bapanya terima
je. maka dibelikanlah anaknya itu basikal model terbaru dan terkini masa tu, yang paling canggih, ditambah dgn bola hitam dan bola putih.

Masa berlalu..

kemudian si anak masuk Sek.Rendah. Lepas itu musim kasut roda.
Sekian lama si pengasuh perhatikan, budak tu tak pernah minta bapanya
membelikan kasut roda untuknya. Tiap2 petang dia cuma duduk2 je. Basikalnya disimpan di dlm stor..

Maka Si Pengasuhnya menyatakan pendapatnya lagi
kepada si bapa.

Kemudian si bapa memanggil anaknya lagi..

"anakku, kamu tak nak dibelikan kasut roda macam kawan2 kamu? Apsal tak bagitau kat Papa?. No problem setakat beli kasut roda je...".

Si anak menjawab,

"Tak perlulah papa, bola hitam dan bola putih saya dah rosak.. Kalau boleh papa beli lagi k..tak payah lah beli kasut roda. Lagipun ianya jauh lebih murah berbanding kasut roda, kan papa?"

Si bapa geram . walaubagaimanapun, si bapa tetap belikan anaknya
kasut roda, ditambah bola hitam dan bola putih. Selang beberapa
tahun, si anak masuk Sek.Men. Cerita sama berulang. Sekarang kawan2nya main permainan lain- main roller blade. musim rollerblade melanda kwasan tempat tinggal nya. Trend baru.....

Sementara tu, budak lelaki tersebut masih setia dengan kasut rodanya. Lepas bapanya pulang dari luar negeri dan terlihat anaknya yang masih pakai kasut roda, si bapa jadi malu sangat2. Teruk betul, rumah macam pusat beli belah, syarikat banyak, keluar negeri lagi tu......Tapi anak lelakinya ketinggalan zaman. Keesokkan harinya, dalam bilik anaknya sudah ada sepasang roller blade baru bersama secebis nota:

"Biar kamu tak malu".

Pada malamnya, terdapat secebis nota balasan di ruang kerja si bapa. Nota tersebut berbunyi:

"Papa, Kenapa tak belikan bola hitam dan bola putih? Saya lebih sukakan
nya."

"Haaah,, si bapa mengeluh serta bingung selepas membaca nota itu. Apalah istimewanya bola itam dan bola putih!!?

Keesokkan hari dan seterusnya lagi si bapa berkali2 ditinggalkan nota
sebegitu...hingga dia tak tahan dan terus membelikan anak lelaki nya bola hitam dan bola putih untuk kesekian kalinya. Benar, setelah mendapat bola hitam & bola putih tu, si anak tidak lagi mendesak bapanya... Secebis nota juga ditinggalkan di ruang kerja si bapa..

"trima kasih byk2 papa kerana belikan saya bola hitam dan bola putih"

Masa berlalu....

Ketika di Sek Men, yang jaraknya agak jauh, si anak masih berulang-alik
dengan bas, member2nya sudah ada yang membawa motor dan kereta ke sekolah. Suatu hari,
ketika bapanya ada di rumah, si anak dihantar pulang oleh membernya dengan motor Harley Davidson color biru laut. Si bapa menjadi sangat malu. Anaknya bukan 4, bukan 3,...2 pun tidak.

Itulah satu-satunya anaknya. Itupun tidak dibelikan motor
untuk kesenangan anaknya! Maka ditawarkan Anaknya untuk dia membeli sebuah motorsikal. Si anak menolak tawaran ayahnya dengan alasan motor kurang praktis, lagipun si anak cuma inginkan bola hitam & bola putih sahaja! Si bapa tidak dapat menerima penolakan itu. Kerana anaknya dah beso panjang, boleh berbincang. Akhirnya tercetus keputusan dimana si anak dibelikan motorsikal, ditambah pula dgn bola hitam dan
bola putih semestinya!! .

Tetapi si bapa masih kesal..... Kesal kerana sudah beberapa tahun dia belikan anak lelakinya bola hitam & bola putih tetapi tidak tahu kenapa anaknya begitu memerlukan sebiji bola hitam & sebiji bola putih! Dan Si anak pula tak pernah bagitahu kenapa dan mengapa dia amat memerlukan bola hitam & bola putih..

Sehingga tibalah masa untuk anaknya melanjutkan pelajaran ke Universiti. Kerana gembira dan bangga anaknya dapat masuk Universiti, si anak dihadiahkan oleh si bapa sebuah kereta Ferrari keluaran terbaru.

Akan tetapi, sehingga beberapa bulan si anak masih lagi menaiki motoooor je. Sehingga aweknya juga turut bingung- kan ke dia ada ferrari? kenapa naik motoooooor jeeeee.. Bila ditanya, maka dijawab budak lelaki tersebut: abis bapanya tak belikan bola hitam bola putih. Tak
faham perasaan anak sendiri!

Suatu hari si anak mengajak aweknya makan malam bersama dgn bapanya. So, selepas makan malam tersebut si awek mengambil kesempatan untuk bertanya kpd si bapa, kenapa pak cik tak belikan bola hitam bola putih?

Si bapa terkedu kerana dia sebenarnya sensitif dengan bola2
tu..huh..sampai awek anak aku pun tanya...bila si bapa menanyakan si awek semula kenapa soalan tu yang di tanya?. Si awek pun bagitau, anak
lelakinya tidak akan sekali kali menyentuh Ferrarinya selagi tidak diberi
bola hitam & bola putih!!

Si bapa bingung, di ruang bilik anaknya sudah begitu banyak bola hitam &
bola putih. Nak buat apa lagii..., fikir si Papa. Tapi demi memelihara imejnya di hadapan awek anakmya itu, maka esoknya sudah ada bola hitam & bola putih buat anaknya.

Suatu hari si anak membawa aweknya ke tempat peranginan yang berbukit bukau menaiki Ferrari untuk brsiar2. Yelah, anak muda kan , ketika tenang memandu si anak dicium aweknya dan dia jadi
gelabah dan terus accident!!! Mereka segera dikejarkan ke hospital dan si bapa juga dimaklum oleh pihak polis tentang perkara tersebut. Keduanya cedera parah kerana mereka tidak memakai seatbelt, si awek mati dalam perjalanan ke hospital dan si anak tenat.

Si bapa tiba di Hospital.."macamman a doktor, anak
saya?"

Doktor (dengan simpati dan penuh duka cita) :
"Maaf Encik, kami telah berusaha sedaya upaya.. tetapi terserah kepada Nya... sebaiknya Encik manfaatkanlah waktu2 terakhir bersama anak encik.."

Perlahan si bapa masuk, mendekati anaknya.

"Papa, maafkan saya..tidak berhati hati semasa memandu.." si anak juga
menangis kerana aweknya tak dapat diselamatkan. Si bapa cuba menenangkan dia...akrablah dua manusia itu beberapa saat. sehingga si bapa beranggapan ini adalah saat pertemuan terakhir antara dia dan anak lelakinya... Dia teringat kembali persoalan yang selama ini sering bermain di benaknya dan keinginannya untuk mengetahui tentang "mengapa anaknya selama ini selalu minta bola hitam bola putih"


"Nak, maafkan papamu kerana selama ini papa selalu sibuk... sehingga kamu sering kesepian..maafkan papa, nak. Papa tak berkesempatan
untuk menjadi ayah yang baik."

Anaknya menjawab dalam keadaan lemah,"tak mengapa papa, saya faham.. Cuma saya kecewa disebabkan papa ada kemewahan, papa belikan saya macam2.... saya cuma minta bola hitam dan bola putih je kan ?"

Si bapa rasa timing jawapan untuk persoalannya sudah tepat..,

"KENAPA KAMU SELALU MINTA BOLA HITAM & BOLA PUTIH ANAKKU... ADA APA DENGAN BOLA2 ITU SEHINGGA IANYA BEGITU BERERTI BUATMU?"




(anda semua pun ingin tahu kan
...?)







Si anak menjawab dengan nada terputus putus kerana sudah tidak dapat
bertahan dan masanya sudah hampir tiba....



"sebabnya ....saya.. saya..... saya...."



*hep* Kepalanya perlahan lahan rebah dan hembusan nafasnya hilang. Si anak sudah meninggal sebelum sempat memberitau bapanya tentang bola hitam & bola putih.

Tengok, si bapa yang selalu hidup bersama anaknya pun tak tau...apalagi aku yang cuma bercerita, lagi la tak tau ape ape. MACAMMANA NI? Kecewa jugak nih. fikirketukmeje
Pas aku post entry terakhir tu blog Archieve dan link aku jadi lain..knp ek?ishhhhhh...pe la masalah lg ni?

see...yg kat arrow tu..aduyai..wane asalnye warna merah n marron tiba2 tukar jd warna biru pastu de garis lak tu..dh try tukar kat color n font tp cm tu gak..uwaaaaaaaa...



Panduan ini adalah untuk kebaikan semua. Jadi, jangan sia-siakannya.

1.Pastikan anda membawa kad pengenalan
Banyak masalah akan timbul jika anda tidak membawa kad pengenalan kerana jika anda ditembak mati, sukar untuk polis mengenalpasti identiti anda.Sudah tentu sanak-saudara atau ahli keluarga anda lamabt mengetahui, bahawa penjenayah yang ditembak mati dan disiarkan TV dan akhbar itu, adalah anda. Jangan menyusahkan mereka. Mereka juga perlu kumpul duit untuk belanja pengkebumian andaMyEm0.CoM

2.Jangan bawa kad pengenalan palsu
– ini lagi satu masalah. Jika anda gunakan kad pengenalan orang lain, nanti orang itu akan disalah sangka sebagai penjenayah, sedangkan dia sedang enak tidor di rumah semasa anda ditangkap/tembak mati.

3.Buka topi keledar
– Tahukah anda, setiap bank mempunyai CCTV mereka sendiri. Jika anda tiba-tiba memasuki bank/kedai emas dengan bertopi keledar ketika merompak, macamana nak tau yang anda adalah yang merompak itu. Ini mengurangkan glamor anda kerana sudah pasti sukar untuk polis lukis foto-fit anda untuk disiarkan oleh media.

4.Ragut cara berhemah
– jika anda terus meragut beg tangan dari bakul motosikal, risiko anda terjatuh atau turut terseret adalah tinggi. Ini akan memudahkan orangramai menangkap anda. Jadi, jika anda rasa, susah sangat nak ambil beg tangan itu, lupakan sajalah hasrat anda itu. Masih ramai lagi orang lain yang cuai menjaga beg tangan mereka untuk anda ragut.

5.Jangan pakai sarung tangan
– tahukah anda, sarung tangan yang anda pakai, mungkin merbahaya, kerana ia tidak disteril .Kemungkinan jari-jari anda mendapat gatal-gatal adalah tinggi. Lagipun, anda membazir duit membeli sarung tangan itu. Sarung tangan biasanya akan digunakan oleh anggota polis semasa mengangkat mayat anda yang dah ditembak itu.Suri rumah juga ada yang menggunakan sarungtangan ketika menyiang ikan atau ketika mencuci tandas.

6.Pastikan memandu secara berhemah
– Ketika anda melarikan diri dari polis, pandulah dengan cermat. Anda akan mendapat bala yang amat banyak jika anda berjaya ditahan kelak. Bayangkan, sudahlah anda ditahan kerana merompak, nanti kesalahan anda akan bertambah-tambah – pandu laju, cuai, tiada lesen memandu, lesen memandu palsu, lesen tamat tempoh, lesen palsu, cukai jalan palsu, cukai jalan tamat tempoh, kereta pulak adalah kereta curi, tidak memakai talipinggang keledar. Jadi, pandulah berhemah, kerana jika anda ditangkappun, anda dah dapat menyelamatkan diri anda dari berbagai kesalahan lain.

7.Jangan gopoh
– anda seorang penjenayah profesional. Jadi, setiap tindakan jangan gopoh, dan paling penting, jangan tamak. Jika anda lihat, agak susah untuk merompak, tinggalkan saja tempat itu. Dan jika anda dah berjaya pecahkan cermin pameran kedai emas, tiba-tiba alarm berbunyi, anda lari sajalah. Sekurang-kurang anda dah berjaya pecahkan cermin itu. Datanglah lain kali kerana anda nanti dah tak perlu pecahkan lagi cermin itu.

8.Test power anda
– untuk menjadi pro, anka kena banyak latihan. Setakat anda berlatih dengan merompak kedai runcit, atau 7-Eleven, anda bukanlah perompak yang handal. 7-Eleven hanya ada RM50 di dalam laci kaunter. Tak berbaloi. Anda cubalah kebolehan dengan merompak balai polis. Cubalah. Balai trafik lagi bagus kerana di situ ada banyak duit hasil orang bayar saman. Sudah tentu kisah anda jadi muka depan berbanding anda rompak 7-Eleven.MyEm0.CoMMyEm0.CoM

9.Jangan malu-malu
– Jika anda ditangkap, anda adalah hero di kalangan penjenayah lain. Mana tidaknya, kamera TV, media akan ambil gambar anda semasa anda dibawa ke mahkamah.Senyum. Jangan tutup muka. Bukan senang untuk mendapat publisiti macamtu. Menteripun tak tentu dapat liputan meriah itu ketika merasmikan balairaya kampung anda 15 tahun lalu. Berbanggalah.

10.Tinggalkanlah mana-mana yang tak penting
- Perancangan anda untuk merompak mungkin amat canggih. Dan anda berjaya melarikan duit atau barangan bernilai jutaan ringgit. Tetapi, tahukah anda, semua itu dah boleh buatkan anda senang seumur hidup. Jadi, apalah sangat dengan beg duit, atau baju atau beg yang anda bawa. Tinggalkanlah. Buat menyemak dalam kereta yang anda pandu nanti. Kad pengenalan pun, anda tinggalkan kerana nanti anda boleh buat kad pengenalan palsu. Pendek kata, anda angkut semua kecuali barangan yang anda bawak sebelumnya.

11. Sepakat Membawa Berkat
-Jika anda berkumpulan, pastikan setiap anggota anda membawa sekeping kad. kad ini adalah sebagai panduan jika berlaku kecemasan. Di dalamnya, ada nama dan nombor untuk dihubungi dan jika ada alamat, lagi baik.Tujuannya,adalah untuk kebaikan bersama. Contoh, jika anda yang kena jadi lead untuk masuk serbu dalam bank, dan rakan anda menunggu di dalam kereta, kemudian anda ditembak mati. maka, kad inilah jadi penyelamat untuk pihak berkuasa menghubungi rakan anda yang melarikan diri untuk membantu siasatan.Jika anda terperangkap pula, dan ditangkap, kad ini juga akan membantu polis bertemu rakan anda yang melarikan diri itu, dan akhirnya, anda sekurang-kurang ada teman di dalam lokap nanti. Sepakat membawa berkat...MyEm0.CoM

Tips Tambahan
12. Jangan Buat Malu
Ramai di kalangan anda berangan nak main salji, membuatkan sampai pergi merompakpun guna 'ski-mask'. Semua ni jadi bahan ketawa orangramai. Mungkin ada yang perasan mungkin nampak macam UTK (Unit Tindakan Khas) polis.Ada juga yang guna lapik tudung anak perempauan anda atau isteri semata-mata untuk menutup muka, hanya nampak mata anda sahaja. Kalau anda lemas, siapa yang susah? Betul-betul buat malu.
Adalah lebih baik anda guna goggle, macam orang menyelam tu. Lebih nampak bergaya. Jika anda tak tahu macamana goggle tu, sila lawat http://www.google. com/ , cari kat google images.
MyEm0.CoM

takbolepeacetumbuk
MyEm0.CoM
Aku x kisah nk berkwn dengan sesiapa..x kira la lelaki/perempuan,kawin/bujang..yg penting niat ikhlas nk berkawan..aku mmg suka ramai berkwn..lg ramai kwn lg bagus..kwn perempuan aku xde masalah sgt..kwn lelaki ni yg buat aku fenin..sorry pada kaum adam yg membaca blog aku..entry ni bukan ditujukn pada member lelaki dlm blog aku sbb follower aku x ramai..follower lelaki aku cuma de 3 org je yg lain sume perempuan..follower2 aku sume xde masalah dan aku bangga de follower cm mereka..tepuktangan
MyEm0.Com

Ni aku cite sal member aku yg lain..sakit ati pun de dengan depa ni..terutama yg dh berumahtgga..aku x berapa suka sgt de diantara mereka ni suka sgt ckp lucah2 ni..mentang2 dh kawin dorg leh suka2 nk berbicara soal 18sx tahap melampau..klu ckit2 leh la accept lg..ni x dh smpai tahap melampau,itu mmg dh melampau..sorry gua x layan la cite2 cm ni..bukan soal x open minded..klu nk open minded pun biarlah berpada2..jgn nk dirty minded aku ni..marah
ada gak dianatara mereka ni suka sgt mintak no phone...pattern jenis aku ni klu nk bg no phone aku tgk dulu peel org tu cmne..klu stakat nk no phone aku sbb jz nk sms/call sbb dia bosan bini xde,sunyi la,tension dgn rumahtgga la.pastu tau takut bini tau cm kita menganggu rumahtgga dia lak..ntah pe2 ntah..hangin tul aku.say good bye je la..buat masalah je nnt..tu yg mengaku dh berumahtgga..de gak pattern yg jenis menipu status dia..mmg kna hati2..xde sbb dia nk sorok status dia klu jz nk berkwn bukan nk buat laki pn..takbole
MyEm0.Com
Ada gak member aku yg dh berumahtgga yg ok tp mmg kurang bilangannye..malah isteri dia pn ok dgn aku sbb niat dia ikhlas nk berkwn..malah de diantara mereka ni sentiasa menasihati aku..member cmni la yg aku nk..bukan aku ni nk antilelaki ke pe ke cuma aku x suka org amik kesempatan..marisinidh nama pn kwn,so buat cara nk kwn..klu x aku say good bye je..ada aku kisah?ok la malas dah nk membebel..banyakckp


MyEm0.Com


Aku nk story 1 cite..nk kata cite ni true story mmg de yg mengalaminye..kisahnye sal keranda jenazah yg terletak di surau didepan umah aku..suspen kn..selama aku duk kat ctu setakat ni aku x penah dgr pe2 yg pelik kat ctu..dlm 2 taun yg lepas lebih kurang cm tu la surau depan umah aku tu buat renewed..4 org indon yg nk renewed surau tu dok ctu..so nk dijadikan cite kat sebelah surau tulah terletak keranda jenazah tu..gigitjarikeranda jenazah tu mmg dh lama de kat ctu cz skrg guna keranda baru..mmg x dikalihkn dimana2..dh dok terbiar je kt ctu..masa indon2 nk renewed,keranda jenazah ni terpaksa dikalihkan di dewan disebelah surau tu..

Pada tgh mlmnye tgh indon2 ni dok pot pet bersembang tiba2 depa senyap..x tau knp masing2 membisu..soknye bila pas hbis solat maghrib sorg indon tnya kat kwn adik aku..

''adik mau tnya..keranda tu sudah lama ya?''lebih kurang cm tu la dialog indon tu( x reti aku )..
so kwn adik aku bgtau la''mmg dh lama keranda tu..dh x pakai dh..''
muka indon2 cuak semcm..
depa cite la..mlm td depa terdengar bunyi keranda tu cm meluncur kat atas lantai..so bila besi terkena simen mesti berdesing bunyinye..seolah2 keranda tu cm nk kuar dr dewan tu nk ketempat asalnye..tp yg peliknye aku n family x dgr pe2 yg pelik pun mlm tu..x lama indon tu dok kat surau tu soknye indon berulang je x tdo ctu dh..

sebenarnye bukan tu je yg aku dgr sebelum ni pun aku de dgr cite yg sma tp yg mengalami tu org luar kesemuannye..yg misterinye sal keranda ni arwah atuk aku de cite bila de org kg meninggal keranda ni akan bergegar seolah2 nk bg isyarat de org nk meninggal..gigitjari
cite ni bukan atuk aku sorg yg bgtau,aku de gak dgr cite dr org lain mencitekn cite yg sma..hmmm..seram kn..aku yg dok depan surau ni pe ntah lagi..doaharap2 aku xkn dengar @ nmpk bende2 yg menakut..mintak dijauhkan..

Sampai sekarang keranda tu msih ada ditempat asalnye..aku x pasti cite2 ni benar @ x sbb aku x penah lagi mengalami pekara2 cmni..Hanya Allah je yg tau..
pe2 pn jgn biar diri anda diselebungi misteri ..( pinjam ayat misteri nusantara )
Thanks nabilah cz bg Award ni bkn 1 tp 2 award..kembang kempeh idung ni cm x caye je dpt award ni..sempena mendpt award ni sy nk ucapkan terima kasih pada mak ayah sy yg byk menyokong sy(cm ayat artis2 yg dpt anugerah)citttt..perasan aku ni....thanks nabilah..
12 orang bertuah menerima award dan tag nie..
  • Miss Hasni
  • Miss Sya ( sorry sis...)
  • Cik Cookie
  • Mr Jon
  • Kak Ai
  • Mr Adry
  • Mr Bujang Susah
  • Mr Penyu Biru
  • Miss Azah <-------bngga nama di senarai ketot oleh nabilah utk menerima award
  • Miss Nik
  • Miss Wani
  • Mr Izra
  • Miss Arnim
award 1st2nd award
k la nk jwb tag nabilah ni..fikir

1. 5 Fakta Menarik tentang Pemberi Award

* seorg perempuan..(mesti cntik orgnye )
* Dia ni org Melaka..
* Namanye pun sedap zafiranabilah..
* Bru kenal tp aku yakin dia seorg yg ceria dan happerning..
* Blog dia cntik sgt..suka sgt baca entry kt blog nabilah ni..

2. 10 fakta tentang diri sendiri

* Anak sulung dr 5 beradik..
* Lahir kat selangor beso kat perak..
* S.P.M dpt pangkat 2 je agriget 26..terlebih 2 nk dpt pangkat 1..frust gile aku time ni x dpt pangkat 1..( cbk je nk bgtau cm bgus sgt result )
* Berbintang Gemini...
* Lahir pada 17hb june 1982( x lama je lg )
* lom kawin..masih single..( xtau la bile )
* Allergik dgn cacing,ular dan sewaktu dgnnye( eeeeeeeeeeeee...)
* De 4 ekor kucing..enteng,punggut,ompok & uteh..syggggg..sume..
* Suka memasak dan membaca
* Cukup pntang dgn org yg suka menipu & ditengking..(menciiiiii)

3. 12 orang bertuah menerima award dan tag nie..

rasanye x smpai 12 org...
  1. Ayudear ( dh ceat ke?)
  2. Mummy roshie ( lame mummy menyepi )
  3. Conan
  4. Qaseh & Hubby( amik la ct award yg dulu pn ko x amik )
  5. Miszroxzy
  6. Shemmi
  7. Norina azna
  8. SRISUFI
Ok kpda nama yg tersenarai sila amik award & tag ni ek..sengihnampakgigilove




AwArD