Tijah budak kg tp bekerja di Kuala Lumpur,biasalah duk town mula la lupa asal usul.pakaian seksi maut bercinta pula dengan mat salleh.ke hulu ke hilir menayang bf nye yg bermata biru.
punyalah eksennye si tijah, hinggalah 1 hari dia ternampak lelaki mat salleh td dgn wanita lain yg lebih cantik dan bergaya darinya.tijah menangis 3 hari 3 mlm . pada mlm ke 4, tijah mengambil sehelai kertas dan menulis surat utk memutuskan perhubungannye dgn laki mat salleh yg baru sebulan dia kenali tu.
begini bunyi surat yg di tulis oleh Tijah binti Kulup Kecil yg berjaya di curi..

Mike..

I WANT CUT CONNECTION US.

i have thing about this very cook-cook. i know i clap one hand only.correctly,t have seen you and she walk-walk together at town with eyes myself. you grab hand she.

you always ask for apology back-back.i dont trust you again ! you are really crocodile land.
my friend speak you play wood 3. first2 i think my friend lie me.but now i know you correct2 play wood three.

so I break connection to pull my body from this love triangle. i know his result i pick very correct.because you love she very high from me.

so i cut this connection to go far from here.i don't want you to play2 with my liver.

i have been crying until no more eye water thinking about you. i don't want banana to fruit two times.

safe walk

Tijah.
Entry ni sebenarnye entry minggu pas..iaitu pada hari rabu ( 19hb ogos )..di kg aku de 1 program Champion..org kuat kg aku bg aku kad jemputan so aku g la program tu..iaitu Majlis Perasmian Pelancaran ' Projek Champion'..xyh la aku terang lebih lanjut sal program ni sbb ni program org salah bgtau naye aku..program tu betul2 kat umah sepupu ayah aku iaitu cik ani omar..lupalak aku nk snap pic cik ani omar ni..so masa program tu belum bermula aku & kak dah lepak2 la kat umah cik ani omar ni..sebenarnye namanye cik ani je omar tu nama laki dia sbb dlm kg byk sgt nama ani termasuk la mak aku..he3..ok smbg cite..cik ani omar ni tau sal sepupu aku mamat xcident..so dia tnya sal mamat..aku pun cite la keadaan mamat..pas aku hbs cite terus cik ani ajak aku g hospital ipoh ptg tu gak..so ptg tu kitorg g hospital ipoh..
ni pic aku masa kat program tu ..kak dah & aku..

Punyala lebat ujan semasa dlm perjalana ke ipoh tu..awal2 aku dh call ayah ndak ( ayah mamat ) yg aku kesana..mask dh standby awal2 sbb nk masuk hospital kn bahaya..dlm kul 5 kitorg smpai hospital..pastu g ward 4a ward khusus utk tulang belakang..

begini la keadaan mamat..yg paling aku x tahan bila melihat ayah ndak aku menangis bila melihat keadaan anak kesygan dia terlantar..tp mamat sedar & blh ckp ckit2 cuma kdg2 dia mamai sbb kesan ubat..malam td acik bgtau aku mungkin hr ni @ esok mamat akan menjalani pembedahan membetulkan rahangnya..tulang belakangnye x serius myb cuma kesan trauma akibat kemalangan..Alhamdullillah harap mamat cepat sembuh..agar mamat dpt sma2 menyambut hari raya dgn sume family..amin...

Aku x tau nk letak tajuk pe.MySpace.aku bru pas sembuh dr demam.MySpace.jumaat pas aku amik m.c..de beberapa entry aku x post lg..hr ni aku masih belum de mood nk mengentry.MySpace.rabu pas aku de jemputan program kat kg aku..pastu petang aku melawat sepupu aku mamat kat hospital ipoh..hari khamis igt nk entry sal sume tu..pic lak x leh nk upload.MySpace.time tu aku dh mula de simptom2 nk demam.MySpace.hr jumaat demam..aku terpaksa cancel lunch dgn member2 aku hr jumaat..kita mampu merancang Allah yg tentukan..xde rezeki aku lunch dgn kengkawan..sorry guys..harap pas raya kita dpt lunch sma2 nnt ye..MySpaceso 1st pose aku,aku dlm keadaan demam tp masih still pose lg..hr ahad demam aku dh berkurangan...Alhamdullillah..
kepada kengkawan aku mengucap selamat menyambut ibdah puasa..semoga kita dpt menjalani ibadah puasa dengan sempurna tp perempuan mmg xkn ckup sebulan..ha3..tp kna topup balik tau..kepada kaum adam jgn ponteng2 pose tau..nnt xleh raya..hu3..ok la dh nk balik ni..papai..



MySpaceMySpace
Aku dpt 1 email dr x bos aku..cm best je email ni..iaitu test utk rabun warna..korg try ek..he3..
klu nk sila klik kat cni test rabun warna


MySpaceMySpace
Hmmm..tension tul aku dgn blogger ni..td aku nk entry 1 cite pastu nk upload pic..setiap kali tekan browser dia cm hang..kaku cm tu je..x tau la pe lak angin si blogger ni.MySpace.dh try byk kali pun cm tu lak..dia x bertindak mengikut arahan aku..tension tul.MySpace..menci!..menci!..menci!...MySpace

Sebelum mengentri entri ni aku tersengih2 cm kerang busuk..hu3..aku x tau la kajian ni betul ke x..he3.MySpace.aku dpt dr email pemberian kwn ku..so aku nk kongsi kat korg hu3.MySpace.
jika anda mengalami stress atau tekanan cubalah petua2 ni..tetapi pastikan ianya dilakukan pada suami anda ( kepada yg sudah berkahwin saja ek )..cium la ketiak suami anda..aku x salah taip ek..tu yg dinyatakan dlm email tu..ianya dikatakan memang berkesan..kenyataan ni dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di Univesiti pensyvania..beberapa thun yg lalu ( x tau la start thn berapa )he3..ia dibuktikan bahawa peluh lelaki mampu menjadi penawar kepada wanita utk menurunkan tekanan & melancarkan perjalanan haid..betul ke?x tau la kesahiahan ye.klu bau ketiak suami korg ok..ok la..klu x ok..he3..korg leh tahan ke?so para suami wangi2kan la ketiak mu agar para isteri ni melegakan tekanannye..he3.MySpace.kalau ketiak suami sendiri x kisah la..busuk2 pun suami sendiri kan..
dlu masa aku keje di rawang..almaklum la rawang ni ramai pekerja asing..majoriti leh dikatakan ramai org luar kat sana..aku lak rasa cm duk negara asing..sbbnye di rawang byk kilang2 dan tempat2 pembinaan..aku paling2 x suka naik tren @ bas dlm keadaan penuh..sbb aku akan cium bau2 ketiak dorg2 ni..adoiiiii..blh pengsan dibuatnye..dr mood ok langsung jd x ok.MySpace.aku lebih rela turun dr bas @ tren tu dr berhimpit2 dgn org2 asing tu.knp ye bau dorg cm tu?x tau la myb faktor genetik agaknye..pe2 pun jaga la kebersihan diri anda..MySpace


Pada ahad yg lepas umah aku de buat kenduri nk pose..so hr sabtu tu aku cbuk ckit la g ikut makcik aku beli barang..sorry aku x letak sume pic2 time kenduri aku tu..nnt de lak org memerli aku asyik letak sal mkn je..hobi ke?jaat la tu org.MySpace.mentang2 badan kita big saiz..MySpacexnk kwn dgn org cm tu..
sebenonye bkn tu yg nak aku cite..aku nk cite sal sorg sepupu aku eksiden semasa dlm perjalanan nk balik kg..MySpaceterkejut kami sekeluarga bila dpt tau..lebih2 lg bila dgr dia eksiden naik motor dgn lori..lori tu ngeri aku dgr..nama sepupu aku Raja Muhammad Fazly aku panggil mamat..berkhidmat sebagai navy di lumut..

so dia eksiden masa otw dr tempat dia nk ke kg..MySpacekecederaan dia agak teruk jgk la..tp Alhamdullillah dia selamat..semoga mamat cepat sembuh..
Jumaat yg lepas aku menolong org kuat kg aku..dia de program di opis dia xde org nak menolong so aku dgn baik hati & tulus & ikhlas tlg org kuat aku ni..aku tlg menyolek bebudak menari..


ni anak ke 2 kak dah ( cikgu menari )Alin yg mulut becok..
ni lak kakak kepada alin tu..dia ni pendiam ckit tp cerdik..

ni la bebudak menari tu..dorg menari zapin..
suka posing depa ni..pening la nk handle depa ni..


ni lak video depa menari dangdut semasa buat latihan menari.tarian dangdut tu budak2 ni yg sendiri tau.xde dlm schedule cikgu dia.saja2 dorg nk release tension.aduyai kat opis menari dangdut..sorry klu nk tgk korg kna teleng kpla korg jap sbb aku x reti nk bela cmne..hak3..

Jumaat lepas aku terkejut menerima berita yg ketua Kumpulan Rabbani Ustaz Muhammad Asri meninggal dunia..sedih sgt2 sbb aku adalah peminat kumpulan Rabbani..dulu semasa sekolah menengah klu masuk nasyid..lagu2 dr kumpulan Rabbani la selalu didendangkan..selain Rabbani,Hijjaz,Raihan,Nowseeheart,Brothers,byk lagi la pun jd pilihan kami..uniknye kumpulan Rabbani ni..suara Allahyarham ustaz Asri ni yg ckup merdu & irama yg lebih berentak moden..de pembaharuan la tp niat mereka sma iaitu berdakwah melalui nyanyian..



sedih bila dgr lagu ni..xde suara merdu cm dia lg..Allah lebih sygkan dia..Alfatihah..semoga rohnye dicucuri rahmat..
Amin..
p/s:td sepupu aku shanani_sss bg url blog ustaz asri..thx nani..http://asrirabbani.blogspot.com

PeRhAtIAn!!!!!!!

utk makluman..

ini blog..blog personal ok..klu korg rasa baik sgt..itu x baik..ini x baik..itu dosa ini dosa..byk sal itu byk sal ini..xyah la lawat blog aku ni..ok..ni blog..aku yg punya suka hati aku la..hahahaha..ada ku kisah?

sekian,terima kasih..


klu korg perasan..kt sidebar aku,aku letak ayat2 cinta cam diatas tu..sorry la bukan pe..kadang2 de dikalangan org yg tertentu ni x fhm pe fungsi blog ni..blog ni cm diary..cuma bezanye ianya ditatap oleh org lain..so sukahati la korg nk cite pasal pe kan..aku pun x kisah korg nk cite sal pe kat blog korg kn..klu korg nk kutuk sipolan tu lantak la dosa sendiri tanggung..lu pk la sendiri kata nabil..blog korg ade aku kisah?sorry la ayat agak kurang ajar ckit..
kepada yg berkenaan..klu rasa blog aku ni membosankan..xyh la nk jenguk2 ek..pelik gak bosan2 jenguk gak blog aku ni..klu nk ikut taste sendiri buat la blog sendiri..xde sape nk larang..bukan kna bayo pun..kecuali bil internet mmg kna la bayo..ikut suka ko la nk entry pe pn..ok..de fhm??????

Sok nk pegi mana ek?hmmm..xtau la nk pegi mana..ana ajak aku kerumah dia..x tau la nk g ke x?nk ajak kwn2 kuar.MySpace.almaklumlah..kebanyakan kwn aku dh berumahlif..ayu skrg myb dh bertolak ke 1 destinasi honeymoon dia..bestkan..ok azah klu ko nk cm ayu ko kna kawin..ni bf pun xde ko tumpang happy member je la ek..he3..MySpacepadan muka aku..hu3..
ok la lupakan sal tu..( saja nk pujuk ati sebenonye )..MySpace
Mesti korg terkejut bila masuk blog aku..tup3 aku dh tukar layout aku ni.MySpace.ni sume sbb mood akunye pasal..cntik x cntik tu aku punya pasal la ek..MySpacebosan lak rasanye..bila bosan mula la gatai tgn..bila dh gatai tgn cm tu la jdnye..nuffnang aku lak prob...lantak ko la nuffnang x kose aku nk layan..asyik error je..x tau la nape..bila aku sign in asyik error padahal tu la email yg aku daftar..MySpaceagaknye nuffnang pun x kose nk layan aku ni..MySpacepadan muka ko azah..tensen tul aku..lantak la nuffnang tu..maleh aku nk pk knp jd cm tu..MySpace

Adoiiiiii..nk buat entry pe ye?sorry la ouls..aku xde idea nk entry pe.MySpace.klu aku cite pasal makan kang de yg bosan lak.MySpace.yela time lunch la bru aku dpt jumpa kwn2 & family yg lain..de gak entry aku yg berkaitan yg lain..stp entry aku adalah berkisar ttg kehidupan aku dgn family & kwn2..suka duka sume dlm entry ni..cuma klu rahsia2 aku xdela aku letak dlm entry aku ni..klu dh cite sume kat cni x la rahsia namanye kan.MySpace.

minggu ni blog aku agak lmbat ckit..mmg aku x byk entry..byk masalah yg melanda kebelakangan ini.MySpace.biasa la hidup xkn sunyi tanpa masalah..& kita x blh lari dr masalah..pe2 pun stp masalah pasti de penyelesaiannye.MySpace.insya Allah ptg ni aku x dpt jenguk2 blog korg..cz org kuat kg aku mintak tlg kat aku buat keje ckit kat pejabat dia...insya Allah de kesempatan aku akan jenguk2 blog korg ye..MySpace



suka lak aku dgr lagu ni..kumpulan ungu( hampa hatiku )MySpaceok layannnnnnnn..

ni nk story sal bulu ayam kesygan aku ni..aduyai..dh teruk sgt dah ni..dah cm ayam kene sembelih dah ni..sape nk jawab?adoiiiii..sape punya keje ni?sampai jadik cmni ni?rasa nk sekeh2 je pale dia..huhuuhu..ni sume oyen punya pasal..adoi budak bulu wane oren tu telah menyembelih bulu ayam aku..hu3...
Hahaha tajuk entry ni buat aku rasa nk kawin je tp xde calon cmne nk kawin..ahaks..persoalan yg x mampu aku nk bg jawapan..huhuhu..Biarlah rahsia..
sabtu pas aku g umah mak andak aku di felda sg behrang..de kenduri cukur jambul cucu sedara mak andak aku..yakni anak sedara mak andak aku punya anak la..aku kenal sgt dgn anak sedara mak andak aku ni..aku panggil ayu..yg cukur jambul ni anak dia yg ke 2..yela xkn bapak dia lak kan..hak3..

masa ni upacara naik buai & marhaban..

ini la mama ayu..mak kpd muhammad syakir ( hujungnye de lg nama tp x hengat )

ni la syakir tomey..bru 2 bulan tp debab sgt..muah3x..geramnye aku..


tgk tu kecik2 pandai nk bergambo..rasa nk cubit2 je pipi dia..


aduyai..suka tgk baby tdo..

bila tgk baby ni mula menular naluri keibuan aku ni..hmmm..he3 nak wat cmne blum smpai masa lg..ahaks..balik rumah nnt aku kendong kucing lak..hik3..




AwArD