Pada hr sabtu yg lepas bersamaan 1hb ogos 2009 merupakan hr pertunangan adik lelaki aku Raja Muzaffar a.k.a affa dgn Masrimah Abd. wahab..kul 7 aku n family dh kuar dr rumah sbb nk kerumah acik aku di tg malim..sume berkumpul di rumah acik aku & buat tahlil kat ctu..dlm 730 smpai umah acik..
sebelum yg lain2 sampai aku sempat interprem jap..

kak may pun join interprem..

dah sampai sume..tahlil dimulakan...tudung itam & baju biru tu la owner rumah tu ( acik aku le )...

pas tahlil makan..nk jalan jauh..kna isi perut dulu..pas mkn2 rehat jap dlm kul 10 kami bertolak ke tampin..dr tg malim ke tampin perjalanannye hmpir 3 jam gak la..konvoi 7 buah kete..kete family aku je dh 2 bijik kete..5 lg yg lain..

sampai2 tampin ( simpang ampat nma tmpat tu ) hujan turun lak...huru hara la ckit kitorg nk kuarkan hantaran2..pastu sesi meminang pun bermula..sbb jauh buat la sekali bertunang..sib baik x nikah terus...he3..sekali harung je..he3..

cntik kn..dh mcm nk kawin lak aku tgk..

hazeem sepupu kecik aku sempat lg pose..peaceeeeee....

acara menyarung cincin..cincin merisik di sarung oleh mak aku..

manakala cincin bertunang di sarung oleh opah sedara aku..

mak aku disamping bakal menantu ( masrimah )

ni lak bakal akak ipar masrimah..sape ni?serabainye...

ana lak menyibuk nk bergambo dgn bkl kakak iparnye..masa ni mulut dia cm bertih jagung..potpet x berhenti2 pas aku suh senyap bru la dia senyap..aduyai..

sepupu2 aku...jami & pia..
makan time..masa ni tgh lapo gile sbb ujan...lgpun masa ni dh kul 2 dh pun...tgk sikecik una pun x sabo2 nk mkn..

nasi beriani..sedapppp..marbeles...

ni lauk pauknye..bagaikan biawak komodo kelaparan cm tu la kami..hik3..

ni hntaran dr pihak kami..de 15 dulang sumenye..kak may jd model hantaran2 ni..

di balas dgn 17 dulang dr pihak Masrimah..kak may lg sekali jd model hik3..

dlm kul 330 kami bertolak balik pastu singgah R& R Linggi solat asar..makcik2 termasuk mak aku senyum2 je sbb telah dijanjikan nk singgah nilai3 pe lg shopping la..dlm kul 6 smpai nilai..dh lewat sgt..pakcik2 aku bg masa cuma 1jam setgh je utk shooping..aku cuma rembat purse n handbag je..mula nk beli baju utk raya tp x sempat..hmm..x puas nk shooping..kul 8 bertolak balik..singgah R&R dengkil..sorry la aku x snap pic pun kat R&R sbb kepenatan dh menguasai diri..he3..dlm kul 10 bertolak balik..

Selamat bertunang

Raja Muzaffar
&
Masrimah

insya Allah thn depan mereka akan melangsungkan perkahwinan..doa2kan sume berjalan dgn lancar ye..ok adiossssss....

9 bebelan:

imHepPie berkata...

yg nacik briyani dlm pnggan tuh sape nyer..
pesal ckit sgt..huhu..
cam x kenyang je...

BUJANG SUSAH berkata...

mcm sedap jer makanan tu.. nak skit..

damaiinx berkata...

salam..azah,
AMIN....

shanani_sss berkata...

ala naper kata cam biawak komodo...
heeeee
azah ni nakal lah....heeee

RAJA NORAZAH RAJA ISA berkata...

imheppie:-nmpk je ckit tp tmbah byk kali.hik3..

bujang susah:-byk pun xpe..he3..

damaiinx:-salam damaiinx..amin3..

shanani_sss:-masing lapo gile time tu..x hengat pe dh bila mkn..

nabilah_2908 berkata...

wah..tak lama lagi...azah dpt adik ipar dh...tahniah2.. :)

RAJA NORAZAH RAJA ISA berkata...

nabilah:-time kaceh..

aRe_uDear berkata...

huhuuuu.. berakhir dgn gilang gemilang nmapknyer kzah hehee.. tahniah2.. n utk org kuat gak yer cayuk2.. pisss ;)

pstt.. kzah nsi beriyani tu nmpk cam sedap r.. bebetul mabeles ker rase die hehee...

RAJA NORAZAH RAJA ISA berkata...

are_udear:-Alhamdullillah..time kaceh..

mmg sedap ayu..mabeles..nmpk je akak buh ckit tp + byk kali..hik3..





AwArD