Dulu aku teringin sgt nk mkn strawberry coklat..ni pasai siti nurhaliza la..alkisah Datuk K memikat hatinye dgn strawberry coklat..minggu pas aku g pasaraya..tgh sekodeng2 aku terjumpa buah strawberry..aku pun beli la sepeket..pastu aku beli coklat..kunun2nye nk wat strawberry coklat..
mmm..merah memikat buah strawberry ni kan..mmg sedap..xdan celup coklat aku makan cm tu je..hu3..
Sebelum cuti aku sempat berbuka pose dgn geng2 aku kat Teratak Abe..so ni kira final punya berbuka pose..
masa ni tgh lapo bebeno..


korg nmpk juadah berbuka kitorg?mabeles..

ayu & berseri2 je puan ct ni skrg..
Agak lama aku x berblogging..cuti beraya..hu3..ni pun masih sengal2 lg nk masuk keje sbb lama sgt rasanye cuti raya..adeii..


ni masa di pagi raya.rutin di pagi raya sedara mara aku serbu rumah aku dulu..lepas solat sunat raya depa serang rumah aku..so pagi aku mmg bz gila menyiapkan hidangan juadah2..
menu pagi raya simple je..aku buat laksa,rendang ayam & masak merah daging..lemang lak ayah ndak aku buatkan..lepas mkn kitorg sume pg beraya rumah opah sedara aku kat felda sg behrang..

pastu g umah ayah ndak lak..tgk mamat yg dh beransur pulih..klu korg klik kat pic ni korg nmpk bulatan putih..cm tu la keadaan mamat skrg..dia kna simen dr kepala hingga ke pinggang.. Alhamdullillah doa aku nk mamat menyambut raya bersama2 kami termakbul..

hari raya kedua kami berkumpul ramai2..gotong royong buat juadah mkn sama2..ayah ndak sponsor sekor kambing utk dibuat kari

& ikan bakar..raya ke 3 aku x kemana2..

raya ke 4 acik aku ajak jenjalan ke kl..so kitorg g umah ana di ampang..mahathir adik aku x sabo nk g swimming pool..dh la paneh terik..adoi..x sanggup aku..lepas tu g umah maksu..sorry aku leh terlupa nk snip pic kat rumah maksu..mkn tengahri kat umah maksu..lepak2 jap kat umah maksu..

mlm tu kitorg g the mines..time raya kedai2 mkn kat kl x byk yg buka..yg de kedai mamak je..so terpksa cr restoran dlm the mines..mkn kat chicken rice shop..


mahathir & danish..mahathir kata dia nk bwk balik ikan batu tu...hu3..

bg ikan keli mkn..beso ikan keli kat cni..

sabtu pas beraya umah ayah chu lak..
Pejam celik dah nk habis ramadhan..x lama lagi bulan syawal lak menjelma..cewah ayat xleh tahan..hu3..aku nk ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFIRI pada sume kwn blog aku..semoga uols dpt meraikan hari lebaran dgn kegembiraan disamping org yg tersyg..dlm kegembiraan jgn lupa yg telah tiada.kepada kwn2 kita yg balik kg..berhati2 di jalan raya..semoga uols selamat sampai..aku mohon ampun & maaf sepanjang persahabatan kita de buat salah & silap..harap dimaafi..



aku x reti buat kad raya sendiri..aku amik kat iluvislam je...he3..
Thanks uols yg bg kad raya kat blog...sumenye cantik2 belaka..dan paling2 best siap dpt kad raya by pos lg..thanks nabilah..happy sgt dpt kad raya..skrg ni kn x cam dulu..bila time nk raya sanggup tggu abg posmen..he3..bukan sbb minat kat abg posmen tp sbb nk tggu kad raya..pastu berlumba2 dgn kwn2 sape yg paling byk dpt kad raya..kad2 raya tu leh la gantung kat pepohon ranting..

Mr Swat
Cantik2 kad raya dorg..thanks sgt2..pandai dorg buat kad raya..aku x reti la nk buat kad raya ni..he3..
Sorry guys..dlm bulan ni aku kureng berblogging..x tau la nape..sejak komputer aku di serang virus aku rasa xde mood nk berblogging..de la beberapa entry yg masih terperuk..pic2 dlm hp pun aku x masukan dlm komputer..sorry sbb lambat komen blog korg..pe2 pun aku tetap curi masa utk lawat blog korg..
Semalam aku masuk opis..aku on komputer aku..on2 je bukan linda on ye..komputer aku x kuar button start & yg lain2..kosong je..pekejadahnye?tang mana aku nk klik kosong2 ni..nk shut down pun xleh..aku off cm tu je..parah dh komputer aku ni..cm2 cara aku dh buat..tukar monitor la..cm tu gak..tanpa pk pjg aku kuar g pekan..g tanya mana kedai komputer yg leh repair..Alhamdullillah de sorg mamat ni leh repair & dtg opis aku..pagi td mamat tu dtg format sume komputer2 aku & buat pe yg patut..so skrg ni clean & clear la komputer aku..sume kna install balik..hmmm..penat gak la melayan kerenah komputer kesygn aku ni..susah gak la..dh format sume dh dialler streamyx ilang sekali..dh tu cmne nk connection internet..cll lakTM..berjam2 nk adakan dialler streamyx ni..sib baik mamat yg repair ni sabo orgnye..dia buat sampai sume ok..Alhamdullillah skrg ni komputer aku dh ok & bebas dr virus..

'' ELAKAN KOMPUTER ANDA TERKENA VIRUS,VIRUS JAHAT..MENCI3''


layan jela lagu ni..
Full House?pe tu?sebenarnya tu tajuk cite korea paling2 aku suka..start bulan pose time rest aku tgk cite ni kat youtube..saja ilang2kan boring..best sgt..jalan citenye pun menarik..funny..sume de..aku cite sedey2 ni kureng ckit..nnt dgn aku2 meleleh..adoi..xleh tahan la..hu3..

ni la pelakon utamanya RAIN ( Lee Young-Jae).x sgka lak mamat ni pelakon yg aku tau dia ni penyanyi je.bila aku tgk cite Full House ni baru aku tau dia ni pelakon gak..so sweet..raining aku tgk..hu3..

yg tomey2 ni heroin cite ni Song Hye Kyo (Han Ji-Eun)..

Dlu aku teringin sgt nk tgk cite ni..yela time cite ni main kat tv aku x berkesempatan nk tgk..dr awal cite hingga habis aku tgk..sape2 yg blm tgk,tgk la kat youtube ek..klu aku cite nnt korg lak maleh nk baca..hu3..

budak idung kemek & kembang ini adalah aku

Malam td masa nk tdo aku teringat 1 kenangan semasa aku kecik2 dulu..dulu aku kn duk dgn atuk & nenek aku..so time raya ramai la sepupu aku balik kg..biasa la kalau ramai2 ni mcm2 feel de kn..sampai x kose arwah atuk aku nk melayan kerenah cucu2 dia yg nakal2 ni...he3..de 1 tregedi yg x dpt aku lupakan semasa di pagi raya..masa tu aku berumur lebih kurang 9 tahun x salah aku..dulu bunga api & mercun masih blh main lg..pagi2 raya sepupu2 aku main bunga api & mercun di halaman rumah atuk aku..aku yg tgh tdo terbangun sbb terdengar bunyi mercun yg sepupu aku main..masa tu dorg main mercun yg terbang2 tu..x taupic budak idung kembang lg..hu3

la nama mercun tu pe..aku bangun2 terus duk ke tangga depan tgk sepupu2 aku bermain mercun..masa tu aku masih mamai2 lg sbb bru bangun tdo..ntah cm mana..salah 1 mercun yg terbang tu termasuk dlm baju tdo aku..aku yg tgh mamai2 x sedar pe..yg aku sedar asap byk kuar dr baju aku..sepupu aku yg menyedari aku tgh berasap terus kearah aku mengeluarkan mercun tu..klu x dgn aku2 meletup...hu3 sungguh mengerikan..sib aku baik cuma melecur ckit kat dada..so x la nmpk sgt..klu la ayah aku tau ntah la sure mak aku kna bebel..so sampai skrg ayah aku x tau pun sal tregedi tu..hu3..tp parutnya masih de sampai skrg..
pengajaran dr cite ni..jgn main mercun..hu3..

Adoi..knp ek?aku pun x tau pe masalahnye..knp line sambungan internet aku xleh server ek?dah 2 hari beb..hanya komputer utama je ok sbb yg tu mmg install streamyx..adei...cmne nnk buat ek..aku bukan reti bab2 ni..hmmm..
semasa umah aku dilanda banjir..pokok kelapa sebelah umah aku tumbang akibat tanah lembut..ni adalah aksi adik aku mengambil buah kelapa..ni nk kata memanjat,bukan so meniti la agaknye..he3..
klu la pokok ni menegak xkn terpanjatnye adik aku ni nk amik buah kelapa..hu3..



Aku nk dedah 1 story mengapa aku menghilang & menyepi tanpa entry terkini..thanx pada member2 yg sentiasa mengingatiku sllu..muaaaaahhhhhhh syg korg..skrg aku guna IE cz laptop aku connection internet prob so skrg aku pakai komputer utama laptop aku pakai en FOX,komputer utama dh byk kali aku try install en FOX ni asyik la failed..x tau la knp..sib baik komputer utama internet x meragam..klu x..alamat menyepi la blog aku ni lagi..ok la berbalik pada persoklan utama knp aku menyepi..

1st penyebab aku menyepi..



pas aku balik berbuka dlm kul 1030pm umah aku dimasuki air..ni adalah pemandangan dr beranda umah aku..

ni pemandangan di jalan raya sebelah umah aku..


ni adalah pemandangan umah bawah aku..rasa nk menangis pun de..tp sib baik sempat selamatkan barang2 elektrik & berharga..tgk la sampah2 mula memasuki umah aku..aduyai..



ni pemandangan di waktu paginye..masa ni air dh mula surut..tp umah aku masih lg berair..hmmm sabar je la..ni dugaan di bulan Ramadhan..

2nd sabtu & ahad aku mmg cuti..keje aku mencuci rumah je la..


3rd...




31hb ogos kita memang bercuti sempena menyambut kemerdekaan negara kita..

so tu la jwpannye..he3..

Pada khamis ( 27hb ogos 09 ) puan ct call aku ajak berbuka pose sma2..dr awl sebelum pose mmg kami merancang nk berbuka sma2..so kitorg pun plan nk berbuka sma2 dia dusun bay,tg malim..ajar dia siap tempah meja awal2 takut full..kitorg memilih dusun bay sbb suasananya cantik kitorg berbuka secara buffet..x mahal ok la harganye..makanannye pun sedap2..

masa ni dlm kete puan ct,hujan lebat time ni..tgh tggu puan ayu & jedod.


Puan ayu & jedod sampai kitorg ke meja yg telah ajar tempah..mmg dh reserved utk kami je tau..aksi2 otomen cik ajar & puan ayu..


aku n jedod..


puan ct yg tgh kelaparan.. maklumlah time ujan.

aku & jedod..masa ni mmg menduga keimanan tul sbb time ujan..

sabo ye ct..jap je lg..he3..

ajar tenang menanti waktu


amik ko penuh 1 meja..mcm2 de..happy sgt dpt berbuka dgn kengkwn..kami bila berkumpul pe lg gamatla dusun bay tu..he3..pe2 pun syg korg..muahh..





AwArD